Poznati svi polufinalisti, četiri ekipe bore se za "boginju"

Pobedom nad selekcijom Engleske od 2:1, Francuska je poslednja obezbedila mesto u polufinalu Svetskog prvenstva u Kataru. Četiri ekipe preostale su u borbi za "boginju", pehar koji će podići šampion sveta u fudbalu.

Poznati su svi učesnici polufinala Svetskog prvenstva u Kataru.

Hrvatska, Argentina, Maroko i Francuska preostale su selekcije koje će se boriti za trofej namenjen šampionu sveta u fudbalu.

Pregršt uzbudljivih utakmica, neizvesnosti, preokreta i iznenađenja doneli su mečevi četvrtfinala.

Hrvatska je ponovo slavila nakon boljeg izvođenja penala, ovoga puta su "vatreni" bili bolji od Brazila, čime je sa Mundijala eliminisan verovatno prvi favorit na turniru.

Hrvatska će tako pokušati da ponovi uspeh od pre četiri godine, kada su na prvenstvu u Rusiji prošli u finale.

Prepreka na tom putu im je Argentina, koja ima najbrojniju i najglasniju podršku sa tribina u Kataru, ali i najveći pritisak da osvoji Svetsko prvenstvo.

U pravom fudbalskom klasiku, Argentina je nakon penala izbacila Holandiju.

Vodili su "gaučosi" sa 2:1 do 101. minuta, ali je Veghorst uspeo da postigne pogodak za "oranje", čime je meč otišao u penal seriju.

A tamo, bravure golmana Martineza, rutina Lionela Mesija i na kraju, olakšanje Argentini koje je doneo Lautaro Martinez.

U drugom "kosturu" nokaut faze, viđene su podjednako spektakularne utakmice.

Maroko je priredio novo iznenađenje, eliminisavši Portugaliju i poslavši kući Kristijana Ronalda i njegovu družinu.

Afrička selekcija ispisala je fudbalsku istoriju "crnog kontinenta", izbacila još jednog favorita i donela ogromno slavlje svojim navijačima. 

Maroko će u polufinalu imati novu nemoguću misiju, pošto za protivnika imaju "trikolore", koji brane trofej šampiona sveta.

Francuska je u epskom fudbalskom klasiku, nekako uspela da nadigra selekciju Engleske sa 2:1.

Čuameni i Žiru pogađali su za tim Didijea Dešana, dok je Kejn bio na trenutak heroj, a posle tragičar "troglavih lavova", pošto je realizovao jedan od dva penala koliko je izveo na ovom meču.

Uprkos "papiru", kladionicama i očekivanjima, Mundijal u Kataru dokazao je da favorita i unapred pobeđenih mečeva nema, pa ostaje da se vidi hoće li tako biti i u polufinalnim mečevima.

Svetsko prvenstvo će imati dva dana pauze, a 13. decembra na stadionu "Lusail" saznaće se prvi finalista, pošto se sastaju selekcije Argentine i Hrvatske.

Dan kasnije, na "El Bajtu", Francuska i Maroko boriće se za preostalo mesto u finalu najveće fudbalske smotre.

Utakmica za treće mesto igraće se 17. decembra, dok je 18. rezervisan za veliko finale.