Sport

Najbolji kad je najpotrebnije - basketaši preko Holandije do polufinala Evropskog prvenstva

Basketaši Srbije plasirali su se u polufinale Evropskog prvenstva u Beču, pošto su sa 21:16 savladali olimpijskog šampiona Holandiju
Najbolji kad je najpotrebnije - basketaši preko Holandije do polufinala Evropskog prvenstva© FIBA 3x3

U veoma fizički zahtevnom meču, Holanđani su stekli početnu prednost, ali su "orlovi" konsolidovali igru i kako je meč odmicao bili sve konkretniji.

Olimpijski šampion iz Pariza poveo je na početku meča i došao do prednosti od 9:6, ali tada kao da su se srpski basketaši probudili iz sna - zaigrali su čvršće u odbrani, a Stojačić je bio nerešiva enigma za Holanđane.

Ubrzo je prednost prešla na stranu Srbije, dvojke su pogađali Kojić i Stojačić, dok je potpuno stao šut Holandije za dva poena.

Holanđani su se unervozili, počeli da prave nepotrebne faulove i brzo ušli u bonus, što je iskusna ekipa Srbije umela da iskoristi, dođe do trijumfa od 21:16 i plasmana u polufinale.

"Orlovi", koji u Beču igraju u izmenjenom sastavu u odnosu na Olimpijske igre gde su doživeli neuspeh, petostruki su uzastopni šampioni Starog kontinenta, a u polufinalu će igrati protiv Švajcarske, koja je savladala Veliku Britaniju 21:10.

Polufinala i finale na programu su u nedelju.

image