Sport

Šta se to dešava sa šampionima - i Đoković i Alkaraz prekinuli treninge pred početak Ju-Es opena

Novak Đoković prekinuo trening sa Stenom Vavrinkom, dok je isto učinio i Karlos Alkaraz na zagrevanju sa Serundolom - samo dva dana pred početak poslednjeg grend slema u sezoni
Šta se to dešava sa šampionima - i Đoković i Alkaraz prekinuli treninge pred početak Ju-Es openaGetty © Tnani Badreddine/DeFodi Images

Novak Đoković drugi dan zaredom prekinuo je trening, ali nije poznato iz kog razloga.

Najbolji teniser u istoriji juče nije završio trening sa Holgerom Runeom, dok se slično dogodilo tokom sparinga sa Stenom Vavrinkom.

U prenosu treninga na zvaničnom "Jutjub" kanalu Ju-Es opena nije se video tačan razlog zbog kojeg je Đoković i danas trenirao kraće nego što je planirao, ali očigledno je da postoji neki problem.

Novak je samo dao signal Vavrinki da prekinu, i obojica su se povukla sa terena posle samo pola sata.

Đoković prvi meč u Njujorku, gde brani trofej osvojen prošle sezone, igra u noći između ponedeljka i utorka protiv Moldavca Radua Albota, 138. na ATP listi.

Zanimljivo je da je svoj trening prekinuo i treći teniser sveta - Karlos Alkaraz.

Španac, šampion u Njujorku 2023. godine, izvrnuo je zglob tokom sparinga sa Argentincem Fransiskom Serundolom, a čim se to desilo, prekinuo je trening.

Odluka o prekidu treninga doneta je u dogovoru sa njegovim timom, a za sad se ne zna kakve će posledice ostaviti izvrtanje zgloba leve noge.

Sudeći po snimcima sa lica mesta, ne radi se o ozbiljnijoj povredi.

Španac bi prvi meč na Ju-Es openu trebalo da igra u noći između utorka i srede, a protivnik će mu biti Australijanac Li Tu, 189. na ATP listi.

image