Sport

Spektakularan kraj karijere Gorana Dragića - Jokić i Bobi ukrali šou u "Stožicama"

Revijalnom utakmicom u ljubljanskoj dvorani "Stožice" okončana je karijera jednog od najboljih slovenačkih košarkaša svih vremena - Gorana Dragića
Spektakularan kraj karijere Gorana Dragića - Jokić i Bobi ukrali šou u "Stožicama"Getty © Megan Briggs

Veliki broj poznatih košarkaških asova uveličao je poslednji meč Gorana Dragića, uključujući i velike zvezde NBA lige poput Nikole Jokića i Luke Dončića.

Utakmicu, u kojoj je rezultat bio u drugom planu, obeležili su atraktivni potezi Nikole Jokića i Bobana Marjanovića - Džoker je zakucavao kao nikad u karijeri, dok je Bobi podizao publiku na noge ubačenim trojkama.

U utakmici su učestvovali i Bogdan Bogdanović, Nikola Vučević, Robin Lopez, Luis Skola, Kris Boš, kao i veliki broj nekadašnjih i sadašnjih reprezentativaca Slovenije.

Pored košarke, Dragić je odigrao i basket "jedan na jedan" sa svojim bratom Zoranom, a u jednom trenutku košarkaši su se oprobali i u fudbalu na improvizovanom terenu.

Dragić je na poklon dobio i dres fudbalskog kluba Real Madrid, a video poruku poslao mu je verovatno najbolji balkanski fudbaler svih vremena - Luka Modrić.

Spektakl su uveličali i Saša Pavlović, Vladimir Radmanović, Raša Nesterović, Boštjan Nahbar, Jaka Laković, Stiv Neš, dok su u publici bili Dirk Novicki, Predrag Danilović, Dejan Bodiroga, Miroslav Berić, Aleksandar Džikić, Aleksandar Đorđević i Igor Kokoškov, pored mnogih drugih.

Dragić je okačio košarkaške patike o klin, na kraju je u suzama pozdravljen ovacijama publike, ali i nekadašnjih saigrača i košarkaških prijatelja.

image