Sport

Dragić o utakmici Srbije i Amerike: Ceo Balkan je navijao za vas

Legendarni slovenački košarkaš bio je svim srcem uz "orlove" tokom Olimpijskih igara u Parizu
Dragić o utakmici Srbije i Amerike: Ceo Balkan je navijao za vasGetty © Soeren Stache/picture alliance/Contributor

Revijalnom utakmicom u ljubljanskoj dvorani "Stožice" okončana je karijera jednog od najboljih slovenačkih košarkaša svih vremena – Gorana Dragića.

Novinari su Slovenca upitali da prokomentariše Bogdana Bogdanovića, koji je na humanitarnoj aukciji održanoj dan pre dutakmice kupio Goranov dres za 22.000 evra.

"Vrlo sam ponosan na njega, kao na igrača, kao na ljudsko biće... To je jedna čovek koji je vrlo drag, dobri smo prijatelji, upoznao sam njegovu porodicu i gledao i bodrio na Olimpijskim igrama ove godine", rekao je Dragić.

On se zatim osvrnuo na polufinalni meč sa SAD.

"Lepo ste igrali, bili fenomenalni, mislim da ona utakmica protiv Amerike... Da ste bili blizu. Mislim, ceo Balkan je navijao za vas!", podvukao je Dragić.

Poslednju utakmicu u profesionalnoj karijeri Slovenac je odigrao aprila ove godine za ekipu Milvokija protiv Majamija u plej-ofu NBA lige.

"Zmaj" je tokom karijere igrao za Finiks, Hjuston, Majami, Bruklin, Toronto, Čikago, Milvoki, Olimpiju, Mursiju, Slovan i Baskoniju.

Sa nacionalnom selekcijom je osvojio Evropsko prvenstvo 2017. godine, kada je bio proglašen za najboljeg igrača završnice turnira.

U 2014. godini osvojio je priznanje za igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi, a Ol-star član je bio 2018. godine.

Odigrao je skoro 1.000 utakmica u najjačem klupskom košarkaškom prvenstvu.

image