Sport

Novak se ne odvaja od olimpijskog zlata – i Alkaraz je (ponovo) gledao medalju na grudima Srbina

Novak Đoković, najbolji teniser svih vremena, pojavio se u Njujorku, uoči Ju-Es opena, noseći zlatnu medalju koju je nedavno osvojio za Srbiju
Novak se ne odvaja od olimpijskog zlata – i Alkaraz je (ponovo) gledao medalju na grudima SrbinaGetty © Jamie Squire

Đoković je učestvovao na tradicionalnom "Dečjem danu" koji se organizuje neposredno pred početak poslednjeg grend slema.

Kada je spiker prozvao njegovo ime, na terenu stadiona "Artur Eš" pojavio se sa zlatnom medaljom koja je sijala na njegovim grudima.

Novak je bio deo egzibicije za najmlađe sa mnogim kolegama, među kojima je bio i njegov trenutno najveći rival – Karlos Alkaraz.

Đoković je savladao upravo Alkaraza u finalu Olimpijskih igara, čime je kompletirao neverovatnu karijeru u kojoj je osvojio svaki mogući trofej.

I mladi Španac je ponovo imao prilike da kod Srbina pogleda najsjajnije odličje koje mu je izmaklo pre nekoliko sedmica.

"Bio je to lep trenutak. Podelio sam utiske o zlatnoj medalji, o najvećem uspehu u karijeri. Mogu da kažem da je to to, sada pošto je prošlo neko vreme. Osvojio sam zlato za Srbiju, sa 37 godina, morao sam da dam najviše od sebe", naveo je Đoković.

"Cela nacija je gledala, porodica mi je bila tu, bio je to trenutak za ponos, scenario iz snova. Najintenzivnije emocije koje sam ikada iskusio na terenu – zastava, himna…"

Iako ima određene zdravstvene probleme, dobro se zabavljao na najvećem teniskom stadionu, a uspeo je da pokaže i koliko je precizan.

Jedan deo programa bilo je i gađanje meta koje su bile postavljene na tribinama.

Đoković je, baš kao što to čini u mečevima, bio nepogrešiv, na oduševljenje najmlađih koji su se našli na tribinama.

Svetski "broj 2" je na konferenciji za medije pričao i o povredi koja ga muči, ali i o "slučaju Siner" koji već neko vreme potresa svetski tenis.

Najbolji teniser svih vremena u pohod na novi, 25. grend slem trofej, kreće u noći između nedelje i ponedeljka, od 2.30 po srednjoevropskom vremenu.

Ju-Es open se igra od 26. avgusta do 8. septembra za nagradni fond od 75.000.000 dolara, a titulu brani upravo Đoković.

image