Sport

Novak ubedljiv na startu Ju-Es opena, u drugom kolu čeka ga srpski okršaj

Novak Đoković sa lakoćom se plasirao u drugo kolo Ju-Es opena, pošto je u tri seta savladao Moldavca Radua Albota

Tek nešto više od dva sata bilo je pottrebno najboljem teniseru u istoriji da trijumfalno počne odbranu titule u Njujorku.

Nije se ni očekivalo da će Radu Albot, 138. teniser sveta, biti ozbiljniji zalogaj za osvajača zlatne olimpijske medalje u Parizu, ali Novak je zaista bio maksimalno koncentrisan i odneo pobedu u tri seta - 6:2, 6:2, 6:4.

Publika na "Artur Eš" stadionu ovacijama je pozdravila srpskog šampiona, a on im se odužio odličnom igrom i ubedljivim trijumfom.

U prvom setu igralo se izjednačeno do 2:2, a onda Novak pravi dva brejka, vezuje četiri osvojena gema i dolazi do prvog seta - 6:2.

Slična situacija višena je i u drugom delu igre, s tim što je Moldavac uspeo da oduzme jedan Đokovićev servis. Ipak, Novak je napravio čak tri brejka i osvojio i drugi set - 6:2.

Rezultatski gledano, najveća borba vodila se u trećem delu igre - čak šest brejk lopti spasao je Moldavac pre nego što mu je Novak slomio otpor u sedmom gemu za konačnih 6:4.

Đoković će u drugom kolu igrati protiv sunarodnika Lasla Đerea, koji je posle velike borbe i pet setova savladao Nemca Jan-Lenarda Štrufa.

image