Sport

Srpski teniseri - maratonci: Đere i Kecmanović obezbedili plasman u drugo kolo Ju-Es opena

Laslo Đere i Miomir Kecmanović ostvarili su trijumfe u prvom kolu Ju-Es opena, pošto su bili bolji od Jan-Lenarda Štrufa, odnosno Jošihita Nišioke
Srpski teniseri - maratonci: Đere i Kecmanović obezbedili plasman u drugo kolo Ju-Es openaGetty © Mike Stobe

Prvi je od srpskih tenisera na poslednjem grend slemu u sezoni na teren izašao Kecmanović i ostvario pobedu predajom japanskog tenisera.

Posle velike borbe i četiri odigrana seta rezultat je bio izjednačen 2:2, a čim je srpski teniser osvojio prvi gem u petom setu, Nišioka je odlučio da ne želi da rizikuje sa pogoršanjem povrede i predao je meč.

Miša je osvojio prvi set u taj-brejku, ali je neugodni levoruki Japanac vratio i preokrenuo na 2:1 (6:2, 7:5), da bi četvrti set pripao mladom srpskom teniseru - 7:5.

Kecmanović će u drugom kolu igrati protiv Lorenca Muzetija, koji je sa 3:1 u setovima savladao domaćeg tenisera Rajlija Opelku.

I Laslo Đere je odigrao maraton i posle pet iscrpljujućih setova stigao do pobede protiv Jan-Lenarda Štrufa.

Nemac je dva puta vodio na meču, u oba slučaja posle dobijenih taj-brejkova, ali Lacika je bio strpljiv, čekao svoju priliku i onda je iskoristio.

Đere je osvojio četvrti set rezultatom 6:4, a onda u petom pokazao svoj talenat i sa 6:2 došao do trijumfa.

Ipak, Lasla u drugom kolu očekuje duel sa najboljim teniserom u istoriji Novakom Đokovićem, koji je na startu odbrane trofeja bio ubedljiv protiv Moldavca Radua Albota.

image