Sport

Novak ove godine neće igrati u Beogradu, završni turnir u Torinu dobio prednost

Srpski teniser Novak Đoković saopštio je, posle pobede nad Moldavcem Raduom Albotom na startu Ju-Es opena, da neće ove godine igrati na ATP turniru u Beogradu jer će se tada spremati za završni masters sezone u Torinu
Novak ove godine neće igrati u Beogradu, završni turnir u Torinu dobio prednostGetty © Jamie Squire

Turnir u Beogradu igraće se od 2. do 9. novembra, a završni masters u Torinu od 10. do 17. novembra.

"Nažalost, ove godine neću igrati na tom turniru, ali želim sav uspeh organizatorima. Nadam se da će ostali srpski teniseri igrati, da će biti neko zvučnije ime. Nezgodna je nedelja, pred masters u Torinu, pred kraj je sezone. Mnogi završavaju sezonu posle Bersija. Videćemo šta će biti, siguran sam da će biti uspešno", izjavio je Đoković na konferenciji za medije posle plasmana u drugo kolo Ju-Es opena.

Đoković je naveo da licenca za turnir zapravo pripada Sankt Peterburgu, a da je ove godine prvobitno bilo planirano da se odigra u španskom gradu Hihonu.

"Ove godine se pružila prilika da se uzme licenca na dve godine. Ta licenca ne pripada nama, nego turniru u Sankt Petersburgu i onda zbog situacije u Rusiji, dosta se premeštao. Drago mi je da imamo dve godine garantovane", istakao je Đoković.

Direktor Srbija opena je Novakov brat Đorđe.

"To je Đoletov projekat, od početka do kraja radi na tome sa svojim timom. Drago mi je, jer on i njegov tim rade dobar posao, znaju kako da organizuju dobar turnir. Beograd se pokazao kao grad koji ima tenisku kulturu, imali smo odlične turnire", zaključio je Đoković.

Branilac titule na Ju-Es openu će u meču drugog kola igrati protiv saigrača iz Dejvis kup reprezentacije Srbije Lasla Đerea.

image