Siner ipak ne dovodi bivšeg Novakovog trenera

Posle doping skandala prvi igrač sveta napravio je veliki rez u svom timu i činilo se da će bivši Đokovićev trener da mu se priključi

Janik Siner ipak neće raditi sa sunarodnikom Markom Panikijem, doskorašnjim kondicionim trenerom Novaka Đokovića, pošto je Italijan našao novog klijenta.

Siner se posle doping afere odlučio na drastične promene i italijanski mediji pisali su da bi novi član njegovog tima mogao da bude Paniki.

Otpustio je kondicionog trenera Umberta Feraru i fizioterapeuta Đakoma Naldija, koji su direktno bili odgovorni što je tokom mastersa u Indijan Velsu dva puta bio pozitivan na klostebol.

Međutim, neće doći do nove italijanske saradnje jer je Paniki postao kondicioni trener mladog kineskog igrača Jungčanga Šanga.

Njihova saradnja počela je na fantastičan način, pošto je Šang na startu Ju-Es opena eliminisao 27. nosioca Sašu Bublika.

Paniki je prethodnih pet godina bio deo stručnog štaba Novaka Đokovića, pošto je došao kao zamena za Gebharta Fil-Griča.

Sa Novakom je osvojio ukupno 10 grend slemova, do okončanja saradnje ovog proleća, kada je najbolji svih vremena ponovo vratio Austrijanca u tim.

Šanga u narednoj rundi poslednjeg grend slema očekuje duel protiv Roberta Karbaljesa Baene, dok se Đoković sastaje sa sunarodnikom Laslom Đereom.