Biti il' ne biti za crno-bele - Partizanova poslednja šansa za evropsku jesen

Fudbaleri Partizana u Gentu igraju revanš meč kvalifikacija za Ligu konferencije (18.00) i jure gol minusa iz prvog meča u Beogradu. Tekstualni prenos meča iz Belgije možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo

Partizan je ovog leta odigrao pet mečeva u Evropi i upisao četiri poraza - vreme je i za prvu pobedu koja bi mogla da znači i evropsku jesen za ekipu Aleksandra Stanojevića.

Posle katastrofalnih rezultata i poraza od kijevskog Dinama u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a potom i neuspeha u dvomenču sa švajcarskim Luganom u kvalifikacijama za Ligu Evrope, crno-belima je ostala još jedna šansa.

Gent je u prvom meču u Beogradu slavio minimalnim rezultatom, ali Belgijanci nisu bili bolji protivnik - crno-beli su propuštali prilike, što je protivnik umešno kaznio.

Sada je na programu revanš meč, jedan gol minusa nije nemoguća misija, ali neće biti nimalo lako savladati iskusnu belgijsku ekipi na gostujućem terenu.

"Imali smo dosta povoljnih situacija u Beogradu koje nismo koristili, igra se još jedna utakmica i nemamo šta da izgubimo. Moramo da uradimo sve da pokušamo da prođemo dalje, verujemo da možemo", istakao je Stanojević na konferenciji za medije.

Trener crno-belih je u Belgiju poveo 23 igrača, a u tim se vratio i Aldo Kalulu, koji je zbog nediscipline bio odstranjen iz ekipe za prvi duel dve ekipe u Beogradu.

Ukoliko ostvari povoljan rezultat, Partizan će igrati grupnu fazu Lige konferencije, u slučaju novog neuspeha evropska avantura je završena za ovu sezonu, što bi bila prava mala katastrofa za crno-bele.

Utakmica između Genta i Partizana igra se od 18 časova na stadionu "Planet grup arena", a tekstualni prenos meča možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo.