Crveno-beli presrećni - o "fići" i "ferariju" i paklenoj atmosferi na "Marakani"

Fudbaleri Crvene zvezde presrećni su posle plasmana u Ligu šampiona, a posle meča istakli su fanatičnu borbenost, kao i neverovatnu atmosferu na stadionu "Rajko Mitić" koja im je dala vetar u leđa i snagu da "izginu" na terenu

Zvezda je savladala Bode 2:0, nadoknadila minus od jednog gola iz prve utakmice i plasirala se u Ligu šampiona.

"Uživam u trenutku, doslovno. Ipak, ne bih isticao ni sebe, ni druge, jer je ovo timska pobeda. Bili smo osporavani, pričalo se da imamo mnogo stranaca, da smo neuigrani, da smo 'fića', a oni 'ferari'.... Rekao sam posle utakmice u Norveškoj da nismo bili na maksimumu, ali večeras smo pokazali da nam je mesto u Ligi šampiona", rekao je kapiten Uroš Spajić posle meča za "TV Arena sport".

"U ovakvom ritmu, protiv ovakve ekipe i to nakon silnih osporavanja da je u Srbiji to sve loše. Mi smo izašli na teren, nadigrali i pregazili ih. Posvećujem pobedu divnim i iskrenim zvezdašima koji su došli da nas bodre. Kada smo pali fizički, dobili smo vetar u leđa od njih. Hvala im od srca, njima ovo posvećujem", dodao je Spajić.

Mladi Ognjen Mimović dodao je da su crveno-beli "izginuli" na terenu "Marakane".

"Srećan sam, ali još nisam svestan šta smo uradili. Bukvalno smo 'izginuli' na terenu. Gledao sam svakih par minuta na sat. Pokazali smo i da su nam prekidi veliko oružje, kao i u prvoj utakmici", rekao je Mimović posle utakmice.

Atmosferom na stadionu "Rajko Mitić" bio je oduševljen i Timi Maks Elšnik.

"Puna 'Marakana', dok ne vidiš, ne doživiš, to su snovi, došao sam u Zvezdu da igram Ligu šampiona. Ispunili su se snovi od malena...", rekao je Elšnik posle meča i dodao:

"Atmosfera je sigurno njih malo uplašila, nisu bili komforni, teren im nije bio domaći. Imali su problem pozadi, izgubili su par lopti i samopouzdanje, 60 minuta nisu šutnuli ka golu, mi smo ga čekali. Bode je dobra ekipa. Taman kada je bila malo teško, pala je kiša, taman kada je trebalo pala je posle mesec dana i pomoglo nam, sve se poklopilo", zaključio je Elšnik.

Marko Ilić nije znao da će braniti protiv Bodea, ali je uspeo da sačuva svoju mrežu.

"Cilj nam je bio da uđemo u Ligu šampiona, a to da li sam primio gol ili ne je manje važno. Igramo Ligu šampiona i doneli smo radost navijačima, presrećan sam. Bila je baš teška utakmica, mnogo pritisaka, psihološki izazovno, ali navijači...", rekao je Ilić posle utakmice.

"Lično, ja ovo u životu nisam osetio, ovo je nestvarna atmosfera, ovo su neverovatni navijači. Mnogo sam srećan što smo im doneli radost i što ćemo igrati Ligu šampiona", dodao je Ilić.

Žreb za Ligu šampiona na programu je u četvrtak od 18 časova.