Sport

Kecmanović propustio dve meč lopte protiv bronzanog iz Pariza, Muzeti se provukao do trećeg kola

Miomir Kecmanović nije uspeo da se plasira u treće kolo Ju-Es opena, pošto je posle pet setova poražen od Italijana Lorenca Muzetija - 3:6, 6:4, 6:4, 2:6, 7:5

Malo je nedostajalo da Srbija dobije još jednog predstavnika u trećem kolu poslednjeg grend slema u sezoni, ali je Kecmanović propustio odličnu priliku da savlada bronzanog sa Olimpijskih igara u Sidneju.

Miša polako postaje specijalista za maratonske mečeve, ali ovoga puta Muzeti je bio taj koji je na kraju imao više koncentracije i došao do pobede od 3:2 u setovima, posle gotovo četiri sata tenisa u Njujorku.

Srpski teniser je dobio prvi deo igre 6:3, ali je onda Italijan uzvratio sa dva osvojena seta 6:4, 6:4 i došao do preokreta.

Nije se predavao Miša, igrao je hrabro i odlučno i ubedljivim rezultatom 6:2 izborio peti set.

Nije delovalo dobro, Muzeti je brzo napravio brejk, ali se Kecmanović još jednom vratio - uzvratio je oduzimanjem servisa protivniku, pa na 5:4 propustio dve brejk i meč lopte.

Kao da je propuštena prilika slomila srpskog tenisera, Muzeti već u narednom gemu pravi brejk, a onda bez izgubljenog poena dolazi i do pobede - 7:5.

Italijan će u trećem kolu igrati protiv Amerikanca Brendona Nakašime.

image