Sport

Stanojević posle eliminacije iz evrokupova: To je naša realnost, moramo prvo da napravimo ekipu

Trener Partizana Aleksandar Stanojević rekao je da je jesen bez Evrope realnost crno-belih, ali da je moglo biti drugačije da je realizacija bila na višem nivou
Stanojević posle eliminacije iz evrokupova: To je naša realnost, moramo prvo da napravimo ekipuGetty © Srdjan Stevanovic

Crno-beli su porazom u Gentu ostali bez evropskih takmičenja ove sezone, iako su imali tri prilike da se domognu jeseni u Evropi.

"To je naša realnost u ovom trenutku. Idemo dalje, pravimo novu ekipu, spremamo se i nadamo se najboljem", rekao je kratko Stanojević na konferenciji za medije.

Priznao je da mu je ovo najteži i najkompleksniji početak sezone zbog, kako kaže, hiljadu stvari.

"Svestan sam bio na koji način dolazim. Počeli smo kako smo počeli sa Dinamom. Mislim da smo protiv Lugana i Genta bili na dobrom nivou. Ne mogu da budem nezadovoljan, s obzirom na to kako smo počeli, ali nažalost znamo šta nam fali, znamo šta nam treba. Svestan sam svega i zato sam i tu, da menjam stvari", rekao je Stanojević.

Na pitanje šta je nedostajalo Partizanu za bolji rezultat, Stanojević je ponovio da su crno-beli imali izuzetne šanse, ali da ih nisu iskoristili.

"Uradili smo sve, generalno smo bili egal na njihovom terenu. Moramo i to da kažemo. Igrali smo sa belgijskim predstavnikom, sa dobrim klubom, gde smo bili egal u obe utakmice. Nismo postizali golove, ali smo imali šanse. Oni su svoje postigli", rekao je Stanojević.

Stanojević smatra da niko ne može da bude zadovoljan i raspoložen, ali da treba biti realan i reći da je Partizan bio egal u dvomeču sa Belgijancima.

"Imali smo mnogo više šansi nego oni. To što smo ispali, to je drugo. Tako je kako jeste. Zasluženo, čim nismo postigli gol. Ne možemo da očekujemo da ćemo tako proći dalje", naglasio je Stanojević.

O ciljevima u nastavku sezone, trener Partizana kaže da prvo treba napraviti ekipu.

"To mi je prvi zadatak, a posle da jurimo bodove i trofeje. Moramo prvo da napravimo ekipu, to je suština. Radimo na tome. Ambicije su nam uvek iste, ali moramo da napravimo tim koji će biti konkurentan, tim koji će igrati Evropu. Vremena nema, radimo u hodu. Imamo određene probleme, rešavaćemo ih", zaključio je Aleksandar Stanojević.

image