Šok godine u Njujorku – Alkaraz pao u drugom kolu!

Bolan poraz u finalu Olimpijskih igara očigledno je mnogo uticao na jednog od najboljih tenisera današnjice

Karlos Alkaraz završio je učešće na ovogodišnjem Ju-Es openu već u drugom kolu, šokantnim porazom od Holanđanina Botika Van De Zandshulpa.

Mladi Španac je bio neprepoznatljiv tokom čitavog meča i posle nešto manje od dva i po sata pretrpeo je poraz rezultatom 6:1, 7:5, 6:4.

Osvajač Rolan Garosa i Vimbldona očigledno nije uspeo da se oporavi od teškog poraza u finalu Olimpijskih igara od Novaka Đokovića – prvo je zaustavljen u ranoj fazi mastersa u Sinsinatiju, a onda je doživeo još jedan neuspeh na stadionu na kojem je došao do prvog grend slem trofeja.

Za razliku od njega, Van De Zandshulp, koji je tokom leta razmišljao o završetku karijere, odigrao je savršenu partiju.

Protutnjao je kroz prvi set prepustivši Alkarazu samo jedan gem i najavio je tada da je spreman za veliko delo. Momak iz Mursije, sa druge strane, nikako nije uspevao da pronađe karakterističan ritam kojim lomi maltene svakog rivala.

Najjači otpor pružio je u drugom delu igre, vratio se iz rezultatskog minusa, ali je još jednom poklekao u finišu i Holanđanin je došao na korak do trijumfa.

U trećem setu viđena je preslikana situacija iz drugog i trenutno 74. igrač sveta je proslavio najveću pobedu u karijeri.

"Ostao sam bez reči", istakao je Botik neposredno posle pobede.

"Bilo je ovo neverovatno veče za mene. Mislim da sam od prvog poena verovao da imam šansu."

On će u narednoj rundi igrati protiv 25. nosioca Džeka Drejpera, koji je prethodno maksimalnim rezultatom eliminisao Argentinca Dijaza Akostu.

Ju-Es open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra, igra se za nagradni fond od 75.000.000 dolara, a titulu brani Novak Đoković.