Sport

Alkaraz posle debakla: Nije me omeo poraz od Novaka, borio sam se sa sobom

Mladi Španac veruje da je prošao još jednu "školu" iz koje će izvući pouke
Alkaraz posle debakla: Nije me omeo poraz od Novaka, borio sam se sa sobomGetty © Tanjug/AP Photo/Frank Franklin II

Karlos Alkaraz bio je veoma nezadovoljan svojom igrom posle eliminacije sa poslednjeg grend slema u sezoni – Ju-Es opena.

Alkaraz je zaustavljen u Njujorku već u drugom kolu, pošto je od njega bio bolji Botik Van De Zandshulp iz Holandije, rezultatom 6:1, 7:5, 6:4.

Momak iz Mursije je bio neprepoznatljiv od prvog do poslednjeg poena, dozvolio je rivalu da potpuno kontroliše ritam susreta i na kraju je poražen posle nešto manje od dva i po sata igre.

"Bio je neverovatan. Nije mi uopšte davao poene, nije pravio greške, koje sam očekivao", počeo je Alkaraz na konferenciji za medije.

"Kao da me to poremetilo. Moj nivo je sve vreme bio isti, a to nije bilo dovoljno da sebi dam šansu da pobedim. Mnogo sam grešio, nisam dobro udarao lopticu. Kada sam pokušao da se vratim bilo je već kasno."

Kako kaže, imao je velikih poteškoća da savlada emocije i misli koje su mu se vrzmale u glavi.

"Bila je to borba sa sobom, u mom umu tokom meča. U tenisu igrate protiv nekoga ko želi isto što i vi – da pobedi. I morate sa budete što mirniji kako biste bolje razmišljali i pokušali da radite dobre stvari. Danas sam igrao protiv rivala i igrao sam protiv sebe, u svojim mislima. Mnogo emocija koje nisam mogao da kontrolišem."

Osvajač Rolan Garosa i Vimbldona očigledno nije uspeo da se oporavi od teškog poraza u finalu Olimpijskih igara od Novaka Đokovića – prvo je zaustavljen u ranoj fazi mastersa u Sinsinatiju, a onda je doživeo još jedan neuspeh na stadionu na kojem je došao do prvog grend slem trofeja.

"Nije me poraz od Novaka uopšte poremetio uoči dolaska ovde. Bilo mi je krivo sat vremena posle meča, a posle sam bio ponosan jer sam doneo srebro za svoju zemlju. Mislim da je najveći problem bio što se nisam dobro pripremio psihički za ovaj turnir, nisam imao vremena. Međutim, sve je to škola i iz ovoga ću nešto naučiti", zaključio je Alkaraz.

Holanđanin će u narednoj rundi igrati protiv 25. nosioca Džeka Drejpera, koji je prethodno maksimalnim rezultatom eliminisao Argentinca Dijaza Akostu.

Ju-Es open je na programu od 26. avgusta do 8. septembra, igra se za nagradni fond od 75.000.000 dolara, a titulu brani Novak Đoković.

image