Sport

Van de Zandshulp: Ovo je bio neverovatan meč

Holandski teniser Botik Van de Zandshulp presrećan zbog pobede nad Karlosom Alkarazom u drugom kolu kolu Ju-Es opena
Van de Zandshulp: Ovo je bio neverovatan mečGetty © Jean Catuffe

Holanđanin je napravio iznenađenje u drugom kolu, izbacivši favorizovanog Alkaraza sa 6:1, 7:5, 6:4.

"Ovo je bio neverovatan meč. Prvi put u životu sam igrao na ovom stadionu, publika je bila fenomenalna. Neverovatno veče... Dobro sam se branio, video sam statistiku meča. Veliki broj poena sam osvojio na mreži", rekao je Holanđanin posle meča.

On je priznao da je bio smiren tokom celog meča.

"Moj trener želi da budem agresivniji. Bio sam prilično dobar. Naravno, bilo je tu nervoze, ali ako želiš da pobediš jednog od najboljih tenisera sveta, moraš da budeš neverovatno smiren i da stalno budeš na zemlji. Igrao sam veoma dobro, od prvog poena sam verovao da mogu da napravim promenu", rekao je Van de Zandshulp, koji će u trećem kolu turnira u Njujorku igrati protiv Britanca Džeka Drejpera.

Alkaraz je priznao da je odigrao loš meč.

"Van de Zandshulp je odigrao dobar tenis. Nije pravio mnogo grešaka koje samo očekivao da će da napravi. Bio sam malo zbunjen. Nisam znao kako da se nosim sa tim. Nisam mogao da podignem moj nivo igre. Mislim da je moj nivo ostao isti tokom čitavog meča i nije bilo dovoljno da pobedim ili da dam sebi šansu da se vratim u meč. Napravio sam mnogo grešaka. Kada sam hteo da se vratim, bilo je prekasno...", rekao je Alkaraz.

image