Figo prozvao novinara zbog laži o Ronaldu: Nisam to rekao, ne izmišljaj!

Legendarni portugalski fudbaler morao je da reaguje nakon što se u medijima pojavila izjava koju on nikada nije dao

Fudbaleri Portugalije doživeli su šok u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Kataru, pošto ih je na iznenađenje čitavog sveta eliminisala selekcija Maroka. Nakon pobede 6:1 protiv Švajcarske u osmini finala, selekcija Fernanda Santoša je potpuno podbacila, što je dovelo do brojnih poziva na otkaz iskusnom stručnjaku.

Naizgled, jednu takvu izjavu dao je i Luiš Figo, braneći Kristijana Ronalda i napadajući Santoša, ali i sam Figo je morao da se oglasi i istakne da su te reči - potpuna izmišljotina.

Santoš je velike kritike trpeo i zbog činjenice da je u meču protiv Maroka ponovo meč počeo sa Ronaldom na klupi, uvevši ga u igru tek u drugom poluvremenu. A onda su se u medijima pojavile sporne reči koje je izvesni novinar Samuel Vargas pripisao Figu.

"Ne možete da osvojite Svetsko prvenstvo sa Ronaldom na klupi. U redu, dobili ste Švajcarsku, sjajan rezultat. Ali možete li tako na svakoj utakmici? Ne. Ostaviti Ronalda na klupi je velika greška. Krivica za ovaj poraz je na Fernandu Santošu i njegovom stručnom štabu", bile su reči koje je Figo oštro demantovao na svom Tviter profilu.

"Dragi Samuele Vargas, želiš li da budeš poznat objavljivanjem izjava koje nisam izgovorio? Ako želiš da znaš moje mišljenje, moraš da pitaš! Ne poznajem te uopšte, pa ne izmišljaj moje izjave", napisao je Figo, što je dovelo do toga da pomenuti novinar izmišljenu izjavu obriše sa svog Tviter profila.