Sport

Đokovićev dželat zaustavljen već u sledećem meču

Nakon najveće pobede u karijere, može se reći očekivano, mladi Australijanac je odmah doživeo poraz
Đokovićev dželat zaustavljen već u sledećem meču© Matthew Stockman

Aleksej Popirin nije uspeo da se plasira u četrvtfinale Ju-Es opena, pošto je od njega bolji bio domaći teniser Frensis Tijafo.

Popirin nije bio u stanju da ponovo igru iz meča sa Novakom Đokovićem, kada je ostvario najveći trijumf u karijeri, te je poražen posle nešto više od tri sata igre – 6:4, 7:6 (7:3), 2:6, 6:3.

Od samog starta je publici na stadionu "Artur Eš" bilo jasno da se Aleksej mnogo ispraznio pobedom nad Đokovićem i da njihov igrač ima odličnu priliku za trijumf.

Tijafo nije dozvolio ovoga puta da bude u rezultatskom zaostatku, kao što je to bio slučaj protiv Bena Šeltona i osvojio je uvodna dva seta.

Onda je usledio veliki pad u njegovoj igri, što je rival iskoristio, ali se Tijafo vratio i treći put uzastopno će igrati najmanje četvrtfinale u Njujorku.

"Kao klinac sam udarao u zid i zamišljao da igram na ovom turniru. Gledao sam sestre Vilijams, gledao sam Rodžera kako osvajaju milion puta, stadion je nazvan po Artur Ešu, oduvek sam želeo da budem deo toga", istakao je Tijafo.

On će u narednoj rundi igrati protiv Grigora Dimitrova, koji je nakon velike borbe savladao Andreja Rubljova u pet setova.

"Jedan od najtalentovanijih igrača već neko vreme. Biće teško, ima sve udarce, u odličnoj je formi, nateraću ga da zaradi trijumf", dodao je Amerikanac.

Ju-Es open se završava u nedelju, 8. septembra, a igra se za nagradni fond od 75.000.000 dolara.

image