Sport

Siner u tri seta eliminisao miljenika domaće publike - Italijan u četvrtfinalu Ju-Es opena

Janik Siner sa 3:0 u setovima savladao Tomija Pola i postao poslednji četvrtfinalista poslednjeg grend slem turnira u sezoni

Za ratiliku od favorita koji su daleko dogurali na Olimpijskim igrama, poput Novaka Đokovića i Karlosa Alkaraza, Janik Siner odlično guran na turniru u Njujorku, gde je stigao do četvrtfinala.

Italijan nije imao nimalo lak zadatak da se plasira među osam najboljih tenisera na Ju-Es openu, ali je ipak u tri seta slavio protiv ljubimca domaće publike Tomija Pola.

Prvoplasirani teniser na ATP listi prva dva seta dobio je posle neizvesnih taj-brejkova, štto mu je bilo dovoljno da slomi otpor Amerikanca i onda treći set dobije ubedljivo 6:1.

Meč je trajao nešto manje od tri sata, a Siner će se za plasman u polufinale boriti sa nekadašnjim šampionom iz Njujorka - Danilom Medvedevom.

U ostalim četvrtfinalnim mečevima sastaju se: Džek Drejper - Aleks de Minor, Aleksander Zverev - Tejlor Fric i Frensis Tijafo - Grigor Dimitrov.

Poslednji grend slem turnir u sezoni igra se za ukupan nagradni fond od 75 miliona dolara, a titulu je branio Novak Đoković.

image