Sport

Legendarni Amerikanac poručio kritičarima: Svi koji sahranjujete Đokovića – grešite!

Ponovo je čuveni Amerikanac stao u odbranu najvećeg svih vremena
Legendarni Amerikanac poručio kritičarima: Svi koji sahranjujete Đokovića – grešite!© Tanjug/AP Photo/Julia Nikhinson

Po ko zna koji put u poslednjih nekoliko godina u teniskim krugovima pokrenuta je priča o budućnosti Novaka Đokovića – ovoga puta nakon eliminacije sa Ju-Es opena.

Đoković je takmičenje na poslednjem grend slemu završio već u trećoj rundi, iznenađujućim porazom od Alekseja Popirina u četiri seta, čime je namiren deo javnosti koji je prognozirao da će se "ugasiti" nakon osvajanja olimpijskog zlata.

Novak je i sam priznao da je došlo do velikog pražnjenja nakon što se domogao jedinog trofeja koji mu je nedostajao u bogatoj karijeri, ali je velika greška odmah ga otpisivati.

Tog stava je i Džimi Konors, nekadašnji prvi igrač planete i osvajač najviše pehara u istoriji "belog sporta" – čak 109.

"Svi koji već sahranjuju Đokovića greše. Mislim da je još rano za njega. Naravno da nije lako za nekoga ko ima 37 godina kao on da iz nedelje u nedelju igra sa istim intenzitetom", počeo je Konors u svom podkastu.

"Jednom kada mladi ljudi pomisle da ste izgubili auru, mnogi od njih pomisle da više niste nepobedivi. To se sada dešava Đokoviću posle poraza od Popirina."

Amerikanac je pet puta osvajao Ju-Es open (rekord koji drži sa Rodžerom Federerom i Pitom Samprasom), igrao je do 44. godine i zna kako je biti "veteran" među mladom gardom.

"Postajete stariji, morate više da trenirate, napornije da trenirate, da se više žrtvujete… Nije to lako, ali ne mislim da je zbog toga on gotov."

Martina Navratilova je nedavno izjavila da će srpskom asu biti teško da se motiviše posle uspeha u Parizu, ali Konors ne deli to mišljenje.

"On uvek od sebe očekuje najviše. Tačno je da je u Parizu osvojio ono što je celog života sanjao, da je sada osvojio sve važno što postoji u tenisu, ali i pored toga ne verujem da se njegov kraj bliži. Tačno je da su Olimpijske igre za njega bile prioritet, tačno je da je to promenilo njegov odnos prema nekim drugim turnirima, ali sam siguran da on nikada ne bi izašao na teren sa manjim očekivanjima", zaključio je Konors.

Đoković će se na terenu ponovo naći 14. i 15. septembra, kada će predvoditi Srbiju protiv Grčke u Dejvis kupu.

image