Sport

Mladi španski fudbaler oduševio izjavom: Ne nosim majicu od 600 evra, kada moja majka zarađuje 700

Heroj Španije na Olimpijskim igrama u Parizu, mladi 23-godišnji Serhio Kameljo, još jednom je oduševio javnost – ovoga puta ne golovima, već izjavom iz koje bi mnogi mogli štošta da nauče
Mladi španski fudbaler oduševio izjavom: Ne nosim majicu od 600 evra, kada moja majka zarađuje 700Getty © Juan Manuel Serrano Arce

Kameljo je u finalu Olimpijskih igara sa dva pogotka doneo svojoj reprezentaciji zlatnu medalju, a sa dobrim partijama nastavio je i u dresu Rajo Valjekana.

Ipak, poslednji uspeh mladog Španca nije vezan za fudbalski teren, već za izjavu koju je dao za "ABC".

"Nećete me videti da nosim majicu od 600 evra, kada moja majka ceo život zarađuje 700 evra mesečno. To jednostavno ne bi bilo u redu. Uvek smo živeli skromno i to je nešto što sam zadržao i danas. Neću kupiti sebi skupocen sat, kada moj brat nema nijedan. Neki ljudi umeju da cene stvari više od drugih. U fudbalu je danas, nažalost, mnogo igrača koji ne znaju šta će sa novcem. Imao sam mnogo takvih saigrača", rekao je Kamelo.

Napadač se prošle sezone iz crveno-belog dela Madrida preselio u predgrađe Valjekas za pet miliona evra, nedeljno zarađuje 12.500 evropskih novčanica, ali to ga nije sprečilo da i dalje vozi "bubu" koju je kupio 2016. godine.

image