Ruski ministar sporta: Vratićemo se u MOK, ali i naši sportisti moraju da budu glasniji

Ruski ministar sporta Mihail Degtjarjov rekao je da će Rusija tražiti povratak na Olimpijske igre i da će u zemlji biti razvijeni dodatni formati takmičenja

U sredu se u Vladivostoku, u okviru Istočnog ekonomskog foruma (EEF), održava sesija "Promena prekretnica u svetskom sportu. Oblikovanje našeg odgovora".

Rusija je izolovana iz svetskog sporta zbog Specijalne vojne operacije u Ukrajini i njenim sportistima je zabranjeno učešće na međunarodnim takmičenjima.

"Pokrenućemo sve međudržavne formate, osim onih glavnih – Olimpijskih igara. Mi ćemo se vratiti u Međunarodni olimpijski komitet (MOK) i razvijati dodatne formate", rekao je Degtjarjov.

On je dodao da i sami sportisti moraju biti glasniji u borbi za svoja prava.

"Želeli bismo više podrške od samih sportista iz drugih zemalja, ali takođe možemo da računamo na to da će naši sportisti više govoriti."

"Agresivnom talasu možemo se suprotstaviti snagom istine, ne možete nas diskriminisati po bilo kom osnovu, a znamo da je doping zlo. Ako budu ćutali, Amerika će nastaviti da nas udara sa svih strana. Ima nas mnogo, ali smo iz nekog razloga tiha većina – moramo postati glasna većina, zato radimo na tome", zaključio je ministar Degtjarjov.