Sport

Piksi pred Špance: Imamo problema za izvoz, protivnik među najboljim na svetu

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi govorio je o problemima unutar FSS-a, kao i o narednom protivniku "orlova" - selekciji Španije
Piksi pred Špance: Imamo problema za izvoz, protivnik među najboljim na svetu© ATA Images

Selektor "orlova" pričao je o tome kako Srbija u fudbalu ima problema na izvoz.

"Znate kako, ne bih hteo da dajem bilo kakve komentare i repliciram preko medija. Svako ima pravo da kaže šta želi, šta misli, šta hoće. Na tome bih se zaustavio. Što se problema tiče u srpskom fudbalu, imamo ih za izvoz. Od mog dolaska, stalno su problemi prisutni."

"Ja sam trener, fokusiran sam, niti se bavim kadrovskim pitanjima, niti rešenjima, niti vodim politiku FSS-a. To se za jednom i za uvek zna. Ne volim da se moje ime pominje i meša u te stvari. To je tendeciozna stvar koju ne razumem. Ja sam trener i bavim se timom, gledam da uradim posao što bolje mogu", dodao je Piksi.

Istakao je Stojković da atmosfera u reprezentaciji nije prijatna.

"Mi smo već dva puta imali sastanke juče, imali smo video analizu protivnika. Danas smo ponovili sve to još jednom da utvrdimo gradivo i da dam neke smernice igračima šta treba raditi i kako treba izgledati. Sve ovo što se piše i priča, moja poruka je da se fokusiraju na utakmicu i da ih ne dotiče. Mislim da je prijatno, nije prijatno... Navikli smo na to, zaista sam vrlo fokusiran na utakmicu. Neću dozvoliti da me bilo ko izbaci iz takta i poremeti za taktiku", kaže selektor.

Srbiju u četvrtak očekuje duel sa Španijom u okviru Lige nacija.

"Tačno je da je Španija jedna od najboljih ekipa na svetu, u Evropi je pokazala i dokazala i jedan neverovatan skup talenta na jednom mestu. Jedna superiornost u tehničkom smislu. Tamo ne postoji nijedan igrač, uključujući i golmana koji ne kontroliše loptu kako bi svi voleli. Jedna fudbalska moć, imali su generacije iza ove koje su bile, ova generacija sa mladim igračima je hrabar potez posle Svetskog prvenstva da regeneriše španski tim, dala je rezultate. Jednostavno... Imaju zaista mnogo kvalitetnih igrača i apsolutno je nebitno da li će Rodri i Morata igrati, tu su Zubimendi."

"Očekuje nas jedna teška utakmica u svakom slučaju, teška i u isto vreme odlična prilika. Ja se radujem toj utakmici, zato što je to šansa za nas, za neke igrače... Da pokažu i dokažu da su sa pravom na spisku i da su sa pravom u reprezentaciji", dodao je.

Piksi je otkrio i da je novi kapiten Srbije Nikola Milenković.

"Novi kapiten je Nikola Milenković. On ima najveći broj utakmica, odigrao je 57 utakmica, a njegov zamenik biće Rajković", zaključio je Piksi.

image