Sport

Ju-Es open će dobiti novog šampiona - Siner eliminisao Medvedeva

Janik Siner je sa 3:1 savladao Danila Medvedeva i plasirao se u polufinale Ju-Es opena, gde će mu protivnik biti Britanac Džek Drejper

I poslednji osvajač Ju-Es opena eliminisan je sa poslednjeg grend slema ove sezone, pa će Njujork dobiti novog šampiona, odnosno tenisera koji nikada u karijeri nije podizao pehar na terenima Flešing medouza.

Danil Medvedev je završio učešće na turniru u "Velikoj jabuci", bolji od njega bio je prvi teniser na ATP listi - Janik Siner.

Italijan je pokazap da se nalazi u odličnoj formi i za manje od tri sata savladao šampiona Flešing medouza iz 2021. godine sa 3:1 u setovima.

Šampion Australijan opena dobio je prvi set 6:2, uzvratio ruski teniser 6:1, ali je Italijan u poslednja dva seta bio čvrst i koncentrisan i sa 6:1, 6:4 obezbedio plasman u polufinale.

Siner će se za mesto u novom grend slem finalu boriti sa Džek Drejperom, koji je neočekivano lako, u tri seta, savladao Australijanca Aleksa de Minora - 6:3, 7:5, 6:2.

U drugom polufinalu sastaće se dva Amerikanca - Frensis Tijafo i Tejlor Fric, što znači da će SAD imati prvog finalistu jednog grend slem turnira posle 15 godina.

Ju-Es open se ove godine igra za ukupni nagradni fond od 75 miliona dolara, a titulu je branio Novak Đoković, koji je eliminisan u trećem kolu.

image