Sport

Novi početak Piksijevih "orlova" - "neki novi klinci" napadaju šampiona Evrope

Fudbaleri Srbije igraju večeras od 20.45 prvi meč u okviru Grupe 4 A Lige nacija, a u Beograd, kao gost podmlađenim "orlovima", stiže šampion Evrope - selekcija Španije. Kretanje rezultata i tok meča možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo
Novi početak Piksijevih "orlova" - "neki novi klinci" napadaju šampiona EvropeGetty © Sven Hoppe

Posle neuspeha na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj, gde smo mnogo više očekivali od Piksijevih "orlova", fudbalska reprezentacija Srbije počinje novo poglavlje.

Plasman u A Ligu nacija sam po sebi poprilično je ostvarenje, ali sada je došlo vreme da se na terenu pokaže da li "orlovi" tu zaista i pripadaju.

Prvi meč Srbija igra na svom terenu i to protiv, ni manje ni više, selekcije koja je ovog leta osvojila sve što se osvojiti može - titulu šampiona Evrope, a potom i zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Parizu.

I dok navijači u Srbiji s nestrpljenjem očekuju da na terenu stadiona "Rajko Mitić" vide Jamala, Vilijamsa, Olma, Ruiza i ostale španske majstore fudbala, na drugoj strani neće imati priliku da uživaju u igri najboljih srpskih fudbalera.

Dušan Tadić je završio sa reprezentativnom karijerom, iz različitih razloga selektoru Stojkoviću otkazali su Aleksandar Mitrović, Sergej Milinković-Savić i Dušan Vlahović, dok je nekolicina igrača došla na okupljanje "načeta".

Selektor je govorio koliko problema ima njegova ekipa, fudbalskih i onih malo drugačijih, ali to nije razlog da "orlovi" protiv šampiona Evrope ne pruže svoj maksimum i pokažu koliko mogu u ovom trenutku.

Pritom, priliku da zaigraju na velikoj sceni trebalo bi da dobiju i neki mlađi igrači, kao i oni koji su godinama deo reprezentacije, ali do sada nisu imali značajniju ulogu.

Ono što se zna je da će "orlove" sa kapitenskom trakom na ruci predvoditi Nikola Milenković, a "neki novi klinci" imaće priliku da se nadigravaju na "Marakani" sa jednom od najboljih selekcija na svetu, koja, istina, ne dolazi u Beograd u najjačem sastavu.

Selektor Stojković već je govorio da je glavni cilj mečeva u Ligi nacija ostanak u elitnom društvu, ali i priprema za nešto još važnije - kvalifikacije za naredni Mundijal, koje startuju u martu.

Duel između Srbije i Španije na programu je od 20.45 na stadionu "Rajko Mitić", a kretanje rezultata i tekstualni prenos utakmice možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo.

image