Piksi posle remija sa šampionom Evrope: Bili smo pametni, ovako se pokazuje patriotizam

Odigrali smo pametno, kako smo se dogovorili i kako smo radili na treningu - teška utakmica, znali smo da je "jurnjava" po terenu sa njima ravna samoubistvu rekao je selektor fudbalera Srbije Dragan Stojković Piksi posle remija sa Španijom na startu Lige nacije

Srbija je u prvoj utakmici otkako se takmiči u A Ligi nacija odigrala bez golova sa šampionom Evrope, selekcijom Španije.

"Oni su najbolja ekipa u Evropi i kontrola lopte nije problem za njih. Protiv bilo koga da igraju imaju loptu i vi morate da budete disciplinovani u ideji kako da se branite i da budete požrtvovani, date sve od sebe. Srce mi je puno, ne zbog rezultata, nego zbog načina kako su momci odigrali, dali sve od sebe, tako se pokazuje patriotizam, tako se igra za državu, himnu", istakao je Stojković.

Piksi je rekao da je ekipa znala da će doći šansa kakvu je imao Luka Jović, ali nije mu zamerio zbog promašaja, jer je sve "dobro uradio".

"Zicer bez golmana, Bože moj, neki drugi put će da pogodi", rekao je Piksi.

Odgovorio je i na pitanje o partiji Veljka Birmančevića i izjavi uoči meča da će ako neko iskoristi šansu teško posle da bude izbačen iz tima, sa indirektnom porukom igračima koji su otkazali.

"Što bih ga izbacivao, pa nisam lud", bio je jasan Stojković.

Nikola Milenković je prvi put nosio kapitensku traku oko ruke.

"Drago mi je da sam izabrao Milenkovića za kapitena, od igrača koji su se odazvali mom pozivu za ovu akciju on je odigrao najviše utakmica, 57. Pokazao je na terenu da je zasluženo kapiten ekipe, bio je odličan na terenu svih 90 minuta".

Srbija je imala tri debitanta i izuzetno mlad tim protiv Španije.

"Imali smo trojicu debitanata, Nedeljković, Belić i Simić, svima im čestitam, debi u reprezentaciji je važan korak za svakog igrača. I drugi mladi igrači su se hrabro borili i pokazali da Srbija ima budućnost", podvukao je Stojković.

Posebno je selektor govorio o Kosti Nedeljkoviću, koji je ostavio pozitivan utisak.

"Nedeljković je odigrao kao da je sa nama mnogo godina. Trebalo je da bude sa nama i u Nemačkoj, ali zbog spleta okolnosti nije bio deo tima na Evropskom prvenstvu", dodao je Stojković.

Osvrnuo se selektor i na podršku koju je tim imao sa tribina stadiona "Rajko Mitić" gde je bilo više od 20 hiljada navijača.

Pre utakmice deo navijača je selektora dočekao zvižducima.

"Hvala na velikoj i iskrenoj podršci ljudi koji su bili na 'Marakani', prepoznali su da smo se borili svim srcem za grb koji nosimo. Svi, i ja i svi igrači, i oni koji počnu i koji uđu u svakoj utakmici uvek dajemo sve od sebe", zaključio je Stojković.

Naredni meč fudbalska reprezentacija Srbije igra već u nedelju, kada će u okviru istog takmičenja odigrati meč na "Parken" stadionu u Kopenhagenu, protiv selekcije Danske, koja je u prvom kolu savladala Švajcarsku 2:0.