Sabalenka ubedljiva protiv Navaro, za trofej u Njujorku će se boriti protiv još jedne Amerikanke

Beloruska teniserka Arina Sabalenka plasirala se u finale poslednjeg grend slema u sezoni, pošto je sa 6:3, 7:6 savladala Amerikanku EMu Navaro

Arina Sabalenka ponovo je u finalu Ju-Es opena - Beloruskinja će drugu godinu zaredom igrati finalni meč u Njujorku i pokušaće da dođe do trećeg grend slem trofeja u karijeri.

Sabalenka je možda i lakše nego što se očekivalo došla do pobede nad domaćom teniserkom Emom Navaro - 6:3, 7:6.

Beloruskinja je u prvom delu igre opravdala ulogu favoritkinje i napravila jedan brejk više od protivnice za vođstvo od 1:0.

Arina je i u drugom setu prva došla do brejka, servirala za pobedu pri rezultatu 5:4, ali se Navaro vratila i odvela drugi deo igre u taj-brejk.

Amerikanka je povela 2:1 u odlučujućem gemu, ali je onda Beloruskinja vezala šest poena i došla do trijumfa i drugog uzastopnog finala u Njujorku.

Sabalenka je obe grend slem titule osvojila u Australiji, a za trofej u Njujorku boriće se protiv još jedne Amerikanke - Džesike Pegule.

Posle pobede nad Igom Švjontek, Pegula je u polufinalu posle preokreta bila bolja od Karoline Muhove - 1:6, 6:4, 6:2, pa će tako prvi put u karijeri igrati meč za titulu na nekom grend slem turniru.

Finale JU-Es opena u ženskoj konkurenciji na programu je u subotu u 22 časa po srednjoevropskom vremenu.