Partizan se mučio protiv Dertone, ali se plasirao u finale turnira na Siciliji

Košarkaši Partizan ostvarili su trijumf u prvoj zvaničnoj utakmici u novoj sezoni, pošto su u polufinalu turnira na Siciliji savladali italijansku Dertonu 96:94

Nisu blistali crno-beli u prvoj zvaničnoj utakmici u novoj sezoni i očigledno je da Željka Obradovića čeka veliki posao da uigra veliki broj novopridošlih igrača.

Ipak, crno-beli su zasluženo savladali italijansku Dertonu i plasirali se u finale turnira na Siciliji.

Ekipa Partizana imala je prednost tokom čitavog toka meča, ali je dozvolila trojkaški raspoloženim Italijanima da se vrate u meč i trojkom uz zvuk sirene dođu do produžetka.

Dva Džonsa, Karlik i Tajrik, vukli su crno-bele tokom većeg dela utakmice, dok se u drugom poluvremenu priključio i Sterling Braun.

Obradović je podelio minutažu svim raspoloživim snagama, a najveći nedostaci u igri crno-belih bili su defanzivni skok i odbrana od šuta za tri poena.

Partizan je na poluvreme otišao sa vođstvom od 44:41, da bi prednost crno-belih u većem delu drugog poluvremena bila dvocifrena.

Na kraju je srpski tim imao i malo sreće, pošto je Dertona promašila dva šuta za tri poena u poslednjem napadu na meču.

Najefikasniji je bio Karlik Džons sa 21 poenom, Tajrik Džons dodao je 19, a Sterling Braun 14.

Finale turnira na programu je u nedelju od 21 čas, a protivnik Partizanu biće pobednik meča između domaćina Trapanija i japanskoj Rjukjua.