Sport

Srbija za zaborav - Danska uz "makazice" lako pobedila u Kopenhagenu

Fudbaleri Srbije upisali su poraz u drugom meču u A diviziji Lige nacija u meču u kom gotovo ništa konkretno nisu uspeli da učine
Srbija za zaborav - Danska uz "makazice" lako pobedila u KopenhagenuGetty © David Lidstrom - UEFA / Contributor

Fudbaleri Srbije poraženi su kao gosti od Danske rezultatom 0:2 u meču drugog kola grupe A4 Lige nacija i tako nastavili negativan niz protiv današnjeg rivala koji traje 34 godine.

Prvi deo prvog poluvremena protekao je bez većih prilika. U 24. minutu Lazar Samardžić je pokušao sa ivice šesnaesterca, ali je golman Danske Kasper Šmajhel lako zaustavio taj udarac.

Danska je povela u 36. minutu, Jusuf Poulsen je petom asistirao Albertu Grenbeku koji je sa 13 metara poslao loptu u mrežu. Gol je priznat posle dugotrajne VAR provere, zbog pozicije Poulsena, koja se ispostavila kao regularna. Grenbeku (23) je to bio prvi gol u drugom meču u dresu Danske.

Rezervista Andrija Živković je u 54. minutu posle centaršuta Saše Lukića pokušao volej udarcem iskosa sa 15 metara, ali je šutirao pored gola.

Danska je duplirala prednost u 61. minutu. Jusef Poulsen je postigao spektakularan gol makazicama sa sedam metara posle centaršuta Viktora Kristijansena i tako postavio konačan rezultat.

Mogao je Lukić da smanji u 65. minutu ali je loše šutirao sa peterca posle kornera.

U drugom meču drugog kola grupe A4 Švajcarska od 20 i 45 u Ženevi dočekuje Španiju. U trećem kolu, 12. oktobra, Srbija dočekuje Švajcarsku u Leskovcu, a Španija Dansku.

Posle dve odigrane utakmice na domaćem terenu Danska ima maksimalnih šest bodova, Srbija ima bod iz dva meča, Španija jedan iz jedne utakmica, dok je Švajcarska bez boda posle jednog odigranog meča.

Dve prvoplasirane selekcije iz grupe idu u četvrtfinale Lige nacija, i istovremeno obezbeđuju prvi šešir u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, trećeplasirani će u baraž za opstanak u A diviziji, dok će poslednji iz grupe direktno u B diviziju.

  • 8. sep 2024 • 19:52

    19:52

    Kraj utakmice: Danska - Srbija 2:0

    Srbija nije uspela da nadogradi svoju igru posle remija sa Španijom, pošto je Danska isuviše lako stigla do trijumfa golovima Gronbeka i Poulsena.

    "Orlovi" na četvrtom meču u poslednjih pet mečeva nije uspela da postigne gol i teško da će biti ičega korisnog po čemu će navijači Srbije imati da se sećaju ovog duela.

    Danska sad ima šest bodova, Srbija ostaje na jednom.

  • 19:47

    88' - Mitrović u okvir gola

    Ovo je tek drugi šut Srbije u okvir gola večeras. Mitrović je prihvatio loptu na levoj strani uz aut-liniju, ušao je u sredinu i malo izvan šesnaesterca šutirao, ali taj udarac ide po zemlji u naručje Šmajhela.

  • 19:39

    81'- Poslednja izmena Srbije

    Veljko Birmančević je izašao, a na terenu je Đorđe Jovanović. Sve je manje vremena za "orlove" da poprave utisak.

  • 19:30

    72' - Lukić izlazi

    Na terenu umesto "desetke" Srbije je Kristijan Belić. Ovo je njegov drugi nastup za "orlove".

  • 19:22

    Dvostruka izmena Srbije

    Sa terena su izašli Kosta Nedeljković i Lazar Samardžić, a na terenu su Stefan Mitrović i Petar Ratkov.

  • 19:19

    61' - Gol, Danska vodi 2:0!

    Evrogol Jusufa Polsena! "Makazice" napadača Danske ostavile sve igrače Srbije u šoku, fenomenalna majstorija kojom domaći stižu do dva gola prednosti.

    Centaršuta sa leve strane Kristijansena, a onda Polsen postiže pogodak za TV špice.

  • 19:18

    60' - Još bez šansi za Srbiju

    Pokušava Srbija tu i tamo dugim loptama u prostor, ali Danci sve to dobro "čitaju" i uspevaju da ne dovode Kaspera Šmajhela u bilo kakve probleme.

  • 19:09

    51'- Žuti karton Andersenu

    Fudbaler Fulama je bio grub prema Andriji Živkoviću na sredini terena.

  • 19:04

    Počelo je drugo poluvreme

    Srbija u nastavku sa jednom promenom, Andrija Živković ulazi umesto Marka Grujića.

  • 18:48

    Kraj prvog poluvremena - Srbija bezopasna

    U prvih 25 minuta, sve je to bilo solidno, bez šansi, ali i bez mnogo uzbuđenja, ali je posle toga Srbija osetno pala. Danska je povela preko Gronbeka, a bilo je tu još pokušaja u kojima je Rajković morao da interveniše.

    Moraće Srbija dosta bolje u nastavku ako želi da izbegne.

image