Siner ubedljivo prvi na ATP listi, Đoković pao na četvrto mesto

Novak Đoković pao je za dva mesta na najnovijoj ATP listi i trenutno zauzima četvrtu poziciju, dok je i dalje prvi Italijan Janik Siner

Novak Đoković nije uspeo da odbrani titulu na Ju-Es openu, pošto je eliminisan u trećem kolu od Australijanca Alekseja Popirina 6:4, 6:4, 2:6, 6:4.

Kao posledica, srpski teniser je izgubio 1.900 bodova u odnosu na prethodnu ATP listu i trenutno se nalazi na četvrtom mestu na ATP listi sa 5.560 poena.

Siner je osvojio titulu na Ju-Es openu, pošto je u finalu u Njujorku pobedio Amerikanca Tejlora Frica 6:3, 6:4, 7:5.

Italijanski teniser je uvećao prednost na prvom mestu ATP liste trenutno ima 11.180 bodova.

Nemački teniser Aleksandar Zverev napredovao je za dva mesta i sada je drugi igrač sveta sa 7.075 bodova, dok je Španac Karlos Alkaraz zadržao treću poziciju sa 6.690 poena.

Ruski teniseri Danil Medvedev i Andrej Rubljov zadržali su peto i šesto mesto na ATP listi, dok je Tejlor Fric ostvario napredak za pet pozicija i sada je sedmi igrač sveta.

Potom slede Poljak Hubert Hurkač, Norvežanin Kasper Rud i Bugarin Grigor Dimitrov.

Što se tiče ostalih srpskih tenisera, Kecmanović i Lajović su napredovali za po jednu poziciju na ATP listi - Miomir je 53. igrač sveta sa 980 bodova, dok je Duci na 65. poziciji sa 811 bodova.

Laslo Đere je pao za deset mesta i sada se nalazi na 119. mestu ATP liste sa 491 bodom, dok je Hamad Međedović sa 440 poena 136. teniser sveta.