Sport

Održana vanredna sednica skupštine JSD Partizan, Ljajić izabran za potpredsednika

Jugoslovensko sportsko društvo Partizan održalo je na stadionu Partizana sednicu Upravnog odbora, kao i Vanrednu sednicu skupštine Društva na kojoj su usvojene odluke Upravnog odbora
Održana vanredna sednica skupštine JSD Partizan, Ljajić izabran za potpredsednikaGetty © Srdjan Stevanovic / Stringer

Na Vanrednoj sednici skupštine JSD Partizan odlučeno je da novi potpredsednik JSD Partizan bude Rasim Ljajić, dok je na mesto u Upravnom odboru imenovan predsednik rukometnog kluba Partizan Željko Perkunić.

Skupština je usvojila odluku da se izrekne javna opomena bivšem rukovodstvu JSD Partizan i FK Partizan zbog tri stavke: izmirenja dospelih obaveza od strane fudbalskog kluba prema imovini JSD Partizan, izmirenja troškova koji će nastati u budućnosti tokom korišćenja stadiona Partizana od strane fudbalskog kluba, nepotpune dokumentaciju koja je potrebna za izradu finansijskog izveštaja i koju treba da dostavi FK Partizan.

"Nakon sedam dana od izricanja opomene, JSD Partizan će postupiti u skladu sa Statutom Društva radi izmirenja dospelih obaveza i prikupljanja potrebne dokumentacije", saopštilo je JSD Partizan.

Upravni odbor JSD Partizan je ovlastio generalnog sekretara JSD Partizan Željka Tanaskovića da pregovara sa potencijalnim sponzorima sa mogućnošću određivanja novog, pridruženog imena sportskom kompleksu u vlasništvu JSD Partizan.

Upravni odbor je imenovao Izvršni odbor za rešavanje hitnih pitanja JSD Partizan. Njega čine predsednik Ostoja Mijailović, potpredsednik Đorđe Višacki, Rajko Baltić, Nedeljko Savić i Ljubomir Grujić. Mandat IO počinje da važi od donošenja Pravilnika o radu Upravnog odbora.

Predsednik Nadzornog odbora je prof. dr Zoran Lončar, a članovi su Aleksandra Gligić, Dejan Čavić, Mlađan Šilobad i Milena Mitić.

Članovi Disciplinske komisije JSD Partizan su Nikola Babić, Dejan Kijanović i Dragan Donević.

image