Sport

Zašto Vlahović nije igrao za Srbiju? Italijani otkrili pravi razlog

Mediji na "čizmi" tvrde da po sredi nisu bili "porodični razlozi" već nešto drugo
Zašto Vlahović nije igrao za Srbiju? Italijani otkrili pravi razlogGetty © DeFodi Images / Contributor

Srpski napadač Dušan Vlahović jedan je od onih koji se nisu odazvali pozivu selektora Dragana Stojkovića za mečeve protiv Španije i Danske.

Golgeter Juventusa je bio jedan od brojnih koji je propustio septembarske susrete, a selektor je otkrio da su Vlahovićevi razlozi bili "porodične prirode". Ipak, mediji u Italiji sada tvrde da je nešto drugo bilo po sredi.

Italijanski mediji su preneli da su u toku pregovori Vlahovića sa upravom kluba iz Torina oko produžetka ugovora, te da se iza toga krije njegova odluka. Navodno je bivši napadač Partizana i Fjorentine želeo da se fokusira na završetak vrlo unosnih pregovora.

Vlahović je trenutno jedini igrač u Seriji A koji ima osmocifrenu platu (12.000.000 evra), a tako bi moglo i da ostane uprkos smanjenju. Prema novom ugovoru, njemu će sledovati devet ili 10 miliona, ali će bonusi biti veći nego do sada.

Uz to, ugovor će biti i produžen, pošto aktuelni traje do leta 2026. godine. Vlahović je novu sezonu otvorio golgeterski raspoložen sa dva pogotka u prva tri kola Serije A.

image