Sport

Kraj posle bronze u Parizu – Pešić više nije selektor Srbije: Nek traže novog trenera

Košarkaški savez Srbije će, kako stvari stoje, morati da pronađe zamenu za legendarnog 75-godišnjaka
Kraj posle bronze u Parizu – Pešić više nije selektor Srbije: Nek traže novog treneraGetty © Gregory Shamus / Staff

Svetislav Pešić više neće biti selektor košarkaške reprezentacije Srbije, prenosi "Sportklub" iz svojih izvora.

Samo mesec dana nakon što je vodio košarkaše Srbije do bronzane medalje na Olimpijskim igrama u Parizu, sada stiže informacija da legendarni "Kari" neće nastaviti sa poslom selektora.

On je trebalo da bude predvodnik Srbije i u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo koje će biti na programu 2025. godine, a kvalifikacije startuju u novembru.

"Predsednik KSS-a Predrag Danilović podneo je ostavku. Kako sam razumeo, uradio je to da bi omogućio novom rukovodstvu saveza da na početku novog olimpijskog ciklusa formira novi stručni štab i ciljeve. Što se mene lično tiče, još pre Pariza saopštio sam da neko drugi treba da nastavi ono što sam započeo", kazao je Pešić u intervjuu za "Politiku" i potom nastavio:

"Pošto vidim da me neki nisu dobro čuli, sada im poručujem, da odgovorni, oni koji će ubuduće voditi KSS, treba da znaju da između ostalog moraju da traže i novog trenera."

"Ja ću, naravno, uvek biti na raspolaganju srpskoj košarci, ali ću se okrenuti nekim drugim ciljevima i projektima za koje nisam imao vremena zato što sam 24 časa dnevno bio u službi nacionalnog tima Srbije."

Iskusni stručnjak je u ovom mandatu na klupi reprezentacije vodio Srbiju i do srebra na prošlogodišnjem Svetskom prvenstvu na Filipinima.

U prvom mandatu, kao selektor tadašnje SR Jugoslavije, osvajao je zlatne medalje na Evropskom prvenstvu u Turskoj 2001. i Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine.

image