Preokret: Siner i dalje pod istragom zbog dopinga, oglasila se VADA!

Prvo su se pojavile informacije da Italijan može da odahne, ali je Svetska antidoping agencija potvrdila da stvari nisu baš tako jednostavne

Svetska antidoping agencija (VADA) ipak nije donela konačnu odluku kada je reč o slučaju Janika Sinera. Najbolji teniser sveta je bio dva puta pozitivan na doping testu na zabranjenu supstancu klostebol, a prethodno su se u Italiji pojavile, reklo bi se, netačne informacije povodom tog slučaja.

"Korijere dela Sera" prenela je kako su VADA, ali i Italijanska antidoping agencija (NADA) odlučile da ne ulože žalbu na odluku Međunarodne teniske agencije za integritet (ITIA).

U saopštenju dostavljenom Adamu Adikotu, uredniku engleske verzije sajta "Ubitenis", navodi se da je istraga u tom slučaju i dalje u toku.

"Konačna odluka nije doneta", navodi se u saopštenju uz dodatak članova svetskog antidoping koda u kojima se nalazi do kada konačna odluka mora biti doneta.

To znači da se još uvek čeka rasplet u ovom zamršenom slučaju i ukoliko Siner na kraju bude suspendovan, on će ostati bez titule na Ju-Es openu i u Majamiju, kao i poena za polufinala Indijan Velsa i Monte Karla, četvrtfinala Madrida, polufinala Rolan Garosa, titule u Haleu, četvrtfinala na Vimbldonu, četvrtfinala u Montrealu i titule u Sinsinatiju.