Sport

Legenda Hrvatske kao prorok - jedini predvideo sve polufinaliste Mundijala

Igor Štimac ima snimak da to i dokaže, za razliku od Vejna Runija, Luiša Figa i ostalih bivših fudbalera
Legenda Hrvatske kao prorok - jedini predvideo sve polufinaliste Mundijala© YouTube / SPORTS MAJOR

Vreme je za polufinala Svetskog prvenstva! Turnir u Kataru startovao je pre nešto više od tri sedmice i ušli smo u poslednju nedelja takmičenja.

Za trofej prvaka sveta, od 32 selekcije, boriće se još samo četiri - Argentina, Hrvatska, Maroko i Francuska. A nekadašnji selektor Hrvatske Igor Štimac predvideo je da će baš ove četiri selekcije stići do polufinala.

Prvi meč polufinala na programu je u utorak, kada će Argentina i Hrvatska "ukrstiti koplja". Biće to duel timova koji su gubili u finalima poslednja dva Mundijala, ali i ekipa predvođenih Lionelom Mesijem i Lukom Modrićem, osvajačima "Zlatne lopte".

Drugi meč je na programu u sredu, takođe od 20.00 časova, a svetski šampion Francuska igraće protiv prve afričke selekcije u polufinalima Mundijala, Maroka. Ali ovi mečevi biće i dobra prilika za Štimca da se pohvali.

Nekadašnji reprezentativac i selektor Hrvatske, a danas selektor Indije, jedan je od stručnih konsultanata na TV kanalu "Sports 18". Uz Vejna Runija, Luiša Figa, Robera Piresa i Sola Kembela, Štimac je još tokom grupne faze dobio zadatak da predvidi koje četiri ekipe će igrati u polufinalu.

I dok su svi oko njega uglavnom pogađali jednu ili dve ekipe, Štimac je sve pogodio. "Moja predviđanja nikad nisu pogrešna. Ne volim da pogađam, već kombinujem pamet i srce. Idemo Hrvatska", napisao je Štimac na svom Tviter profilu, gde je i podelio snimak na kom se vidi kako je sve unapred "znao".

image