Maroko opseda Katar - još 45.000 navijača stiže na polufinale protiv Francuske

Čak 30 specijalnih aviona leteće iz Maroka ka Dohi, potvrdili su novinari iz te zemlje

Svetsko prvenstvo je ušlo u svoju završnu fazu. U utorak je na programu prvo polufinale između Argentine i Hrvatske (20.00 časova), a 24 sata kasnije, igraće se i drugo - između Francuske i Maroka.

Upravo je za Marokance ovo istorijski trenutak, pošto su postala prva afrička selekcija u polufinalu Mundijala, a kolika se euforija nadvila nad ovom zemljom govori i da će u Katar doputovati još 45.000 marokanskih navijača!

Sprema se prava opsada u Dohi, pošto mediji iz Maroka javljaju da iz te zemlje za glavni grad Katara ide 30 specijalnih aviona sa navijačima koji žele da podrže reprezentaciju u istorijskom trenutku.

Štaviše, FS Maroka je toliko velikodušan u ovim trenucima, da su već podelili 3.500 besplatnih ulaznica svojim navijačima koji su već na licu mesta, sve kako bi protiv Francuske imali što više navijača i što glasniju podršku.

Uostalom, meč protiv Francuza imaće veliki značaj, ne samo za fudbal, jer se radi se o zemlji pod čijom upravom je Maroko bio sve do sredine 50-ih godina prošlog veka.