Nadal, ipak, ne igra na Lejver kupu: Razočaran sam...

Španski teniser se povukao sa Lejver kupa, iako je pre tri nedelje najavio da će igrati na turniru koji se sledeće nedelje igra u Berlinu

Nadal nije odigrao nijedan meč od Olimpijskih igara na kojima je već u drugom kolu eliminisan od Novaka Đokovića, a u konkurenciji dublova sa Karlosom Alkarazom ispao je u četvrtfinalu.

"Zaista sam razočaran što moram da kažem da neću moći da se takmičim na Lejver kupu u Berlinu sledeće nedelje. Ovo je timsko takmičenje i da bih zaista podržao tim Evrope, moram da uradim ono što je najbolje za njih i u ovom trenutku postoje drugi igrači koji mogu pomoći timu da pobedi. Imam toliko sjajnih, emotivnih uspomena sa igranja Lejver kupa i zaista sam se radovao što ću biti sa saigračima i sa Bjernom Borgom u njegovoj poslednjoj godini kao kapitenu. Želim timu Evrope mnogo sreće i bodriću ih iz daleka", stoji u Nadalovoj izjavi.

Lejver kup je meč između tenisera iz Evrope i ostatka sveta. Evropu će predstavljati Aleksander Zverev, Danil Medvedev, Kasper Rud, Karlos Alkaraz i Stefanos Cicipas, dok će Nadalova zamena biti imenovana narednih dana.

Tim sveta predstavljaće Tejlor Fric, Fransisko Serundolo, Frensis Tijafo, Ben Šelton, Alehandro Tabilo i Tanasis Kokinakis.

Turnir se igra od 20. do 22. septembra.