Argentinci tvrde: Dalić je izjavom naljutio Mesija, pogrešio je kao Van Gal

Sve je spremno za prvo polufinale Mundijala u Kataru između Argentine i Hrvatske, a južnoamerički mediji tvrde da će njihova prva zvezda Lionel Mesi biti posebno motivisan

Polufinala Svetskog prvenstva u Kataru na programu su u utorak i sredu od 20.00 časova, a prvi će na teren izaći šampion Južne Amerike, Argentina, i vicešampion sveta, Hrvatska.

Uoči tog susreta je na konferenciji za medije pričao selektor "vatrenih" Zlatko Dalić, a Argentinci tvrde da je jednom izjavom naljutio Lionela Mesija.

Kako piše "Klarin", Dalić je ponovio grešku Luja van Gala, citirajući njegovu izjavu u kojoj je delio komplimente Mesiju, ali ga je usput i kritikovao da ne učestvuje mnogo u defanzivnim zadacima.

"Ne trči puno, ne trči ni za loptom. On čeka loptu sa svom snagom i energijom. On ne učestvuje u odbrani i ne smemo da mu dozvolimo da primi loptu jer tada pravi najviše štete, s obzirom na to da je najbolji igrač na svetu u poslednjih 10 godina", rekao je tada Dalić.

U "Klarinu" smatraju da će ove reči zasmetati Mesiju, a navode da je i Van Gal svojim kritikama navodno uznemirio Argentinca. Selektor Holandije je uoči njihovog četvrtfinalnog meča rekao da su 2014. od Argentine ispali na penale nakon što "Argentina nije dotakla loptu" na tom meču.

Mesi je u četvrtfinalu prošlog petka bio asistent i strelac u remiju 2:2, pre nego što je pogodio u trijumfalnoj penal seriji Argentine. Vreme će pokazati da li će nešto biti slučaj i u polufinalu protiv Hrvatske...