Siner "prepisuje" recept od najboljeg – bivši Novakov trener kod Italijana

Transfer u stručnom štabu prvog tenisera sveta, koji je stopiran pre nekoliko sedmica, ipak je ostvaren

Italijanski stručnjak Marko Paniki postao je novi kondicioni trener Janika Sinera, potvrđeno je iz tabora svetskog "broja 1".

Paniki se stručnom štabu priključio pošto je Siner osvojio Ju-Es open, popunivši upražnjeno mesto koje je ostalo nakon doping skandala u čijem se centru našao Italijan.

On je tokom mastersa u Indijan Velsu dvaput bio pozitivan na klostebol, koji je, ispostaviće se, u njegov organizam ušao tokom masaže, jer je fizioterapeut imao posekotinu koju je tretirao sredstvom koje je sadržalo ovaj anabolik.

Spornu kremu fizioterapeutu Đakomu Naldiju dostavio kondicioni trener Umberto Ferara i obojica su dobili otkaz posle afere.

Činilo se da Paniki ipak neće kod Sinera, pošto je fotografisan sa mladim kineskim igračem Jungčangom Šangom, ali je ipak prihvatio poziv.

Paniki je prethodnih pet godina bio deo stručnog štaba Novaka Đokovića, pošto je došao kao zamena za Gebharta Fil-Griča.

Sa Novakom je osvojio ukupno 10 grend slemova, do okončanja saradnje ovog proleća, kada je najbolji svih vremena ponovo vratio Austrijanca u tim.

Paniki je u karijeri radio sa igračima poput Danijele Hantuhove, Filipa Kolšrajbera i Fabija Fonjinija.