Šta će reći Grci: Cicipas za Srbiju "povređen", ali na Lejver kupu može da igra

Grčki teniser Stefanos Cicipas nastupaće na predstojećem Lejver kupu, predstavljajući "Tim Evropa", egzibiciji koja je u vlasništvu i legendarnog Rodžera Federera

Cicipas je prethodno zbog povrede leđa otkazao svoj nastup u Beogradu u mečevima sa Srbijom za popunu Svetske grupe Dejvis kupa, koji su na programu u subotu i nedelju u hali "Aleksandar Nikolić".

Zbog toga će Srbija biti još ubedljiviji favorit za prolaz dalje, ali izgleda da povreda Grka i nije bila tako ozbiljna kako bi zbog nje propustio Lejver kup.

Ovo takmičenje je na programu krajem sledeće sedmice, od 20. do 22. septembra, a ove godine održava se u Berlinu.

"Želim da pomognem da se ostvari pobeda. Trijumf na ovom takmičenju donosi strast, konzistentnost i stav. Ponosan sam na sve što sam postigao što me je odvelo na Lejver kup. Mislim da sam prešao dug put da bih zaslužio mestu u ekipi", rekao je Cicipas pred početak turnira i dodao:

"Nije svejedno da li ću igrati prvog ili trećeg dana jer trećeg dana svaka pobeda vredi tri poena a prvog jedan. Želim mladim igračima da pomognem jer možda nisu ovo iskusili", poručio je trenutno 12. teniser sveta.