Sport

Holand vuče "građane", Blekijev Forest šokirao "Enfild"

Mančester siti ostvario i četvrti trijumf u Premijer ligi, golovima Erlinga Holanda savladan Brentford 2:1. Liverpul doživeo šokantan poraz na svom terenu od Notingem foresta, Nikola Milenković odigrao svih 90 minuta za "šumare"
Holand vuče "građane", Blekijev Forest šokirao "Enfild"Getty © MI News/NurPhoto

Mančester siti nastavio je sa trijumfima u Premijer ligi i to, po ko zna koji put, zahvaljujući Erlingu Holandu.

Norvežanin je postigao nova dva pogotka, ukupno devet od starta sezone, čime je doneo preokret protiv Brentforda - 2:1.

"Pčelice" su povele već u prvom minutu preko Joana Vise, ali je ekipa Pepa Gvardiole do poluvremena preokrenula rezultat i u nastavku zadržala tri boda u džepu.

Asistent Holandu kod prvog gola bio je De Brujne, a kod drugog golman Ederson.

"Građani" su jedina ekipa koja posle četiri odigrana meča ima maksimalan učinak, pošto je Liverpul na svom "Enfildu" neočekivano poražen od Notingem foresta.

Tim holandskog stručnjaka Arnea Slota bila je mnogo bolji rival u prvih 45 minuta, ali je odbrana "šumara", predvođena novim kapitenom Srbije Nikolom Milenkovićem, odolela svim napadima.

U nastavku, igrači Foresta su dobili krila, pa su sve češće ugrožavali gol Alisona, da bi u 72. minutu Kalum Hadson-Odoi postigao gol za pobedu ekipe Espirita Nuna Santa.

Zanimljivo, to je bila prva pobeda Foresta na "Enfildu" posle 55 godina.

U ostalim mečevima četvrtog kola nije bilo pobednika - Brajton i Ipsvič odigrali su bez golova, Vest Hem je u petom minutu nadoknade izjednačio na gostovanju kod Fulama 1:1, dok je Mateta sa dva pogotka nadoknadio minus Kristal palasa protiv Lestera, za konačnih 2:2.

U kasnijem terminu, Aston Vila je posle preokreta savladala Everton 3:2.

"Karamele" su na poluvreme odnele dva gola prednosti, u listu strelaca upisali su se Meknil i Kalvert-Luin, ali je ekipa Unaja Emerija u drugom poluvremenu učinila isto što i Bornmut u prošlom kolu.

I tada je Everton vodio 2:0, ali je dozvolio preokret, a na "Vila parku" dva gola postigao je Oli Votkins, da bi tri boda ekipi iz Birmingema doneo Džon Duran fantastičnim pogotkom sa 25 metara.

image