Sport

Srbinu pet meseci suspenzije jer se prekrstio na Olimpijskim igrama

Srpski džudista Nemanja Majdov dobio je suspenziju u trajanju od pet meseci, pošto je prekršio religijske kodekse na Olimpijskim igrama u Parizu
Srbinu pet meseci suspenzije jer se prekrstio na Olimpijskim igramaGetty © Steph Chambers / Staff

Pravilnik na Olimpijskim igrama je jasan i ne dozvoljava iskazivanje bilo koje religije na bilo koji način.

Podsetimo, Majdov se letos na Igrama u Parizu pred svoju borbu prekrstio, što je kršenje religijskog kodeksa, kao i nepoštovanje pravilnika poštovanja normi takmičenja.

Zbog toga je Majdov sada suspendovan na pet meseci, a još nakon poraza, srpski džudista je privukao pažnju žustrom objavom na društvenim mrežama.

"Ne bojte se onih koji ubijaju telo, ali dušu ne mogu pogubiti. Gospod Isus Hrist", napisao je Majdov.

Majdov je imao mnogo problema na Olimpijskim igrama u Parizu i prilično pobesneo nakon što je eliminisan u osmini finala u kategoriji do 90 kilograma.

"Satanistički smećari, seme im se sudijsko zatrovalo. Diskvalifikovati me nakon dve minute i ne pružiti mi šansu da uopšte pokažem bilo šta... Jesu vam to te vrednosti i taj sport i Olimpijske igre, smećari obični? To vam je sve, vratiće vam se svaka suza go**a satanistička", pisao je tada Majdov i dodao:

"Jedino tako me i možete zaustaviti klošari. Džudo uništen i popi*an sport. Sto odsto sudijska kontrola ishoda meča... Prođe onaj koji hoće da se sagne i da im se klanja. E pa to od mene nećete dočekati nikada, takva medalja mi i ne treba, smećari nesretni. Četiri godine nas nabijaju, 15 kvalifikacija, ćutiš jer da te ne oštete na Olimpijadi i dođeš i opet klasika, pošalji ga kući dok se još nije ni zagrejao", rekao je tada Majdov.

image