Sport

Tuga Partizana pred derbi - šok u Zaječaru, OFK u 96. minutu do pobede

Fudbaleri Partizana pretrpeli su novi bolan udarac ove sezone, pošto su u meču osmog kola Superlige Srbije izgubili na gostovanju OFK Beogradu - 2:3
Tuga Partizana pred derbi - šok u Zaječaru, OFK u 96. minutu do pobede© FK Partizan / Miroslav Todorović

Nakon što je ekipa Aleksandra Stanojevića ovog leta bila jedna od retkih koja je zabeležila tri eliminacije iz sva tri evropska takmičenja, ništa bolje stvari ne funkcionišu ni u domaćem prvenstvu.

Na gostovanju Beograđanima koji kao domaćini igraju u Zaječaru, Partizan je odlično počeo kada je poveo u 15. minutu preko Aleksandra Filipovića. Ta prednost, međutim, trajala je tek tri minuta.

Toliko je bilo potrebno "romantičarima" da izjednače preko Samjuela Ovusua, mada se Partizan pred odlazak na odmor vratio tamo gde je želeo da bude - Zubairu Ibrahim je doneo 2:1 u 40. minutu.

Dugo je Partizan održavao tu prednost, ali kada se činilo da će doći do pobede, usledio je jedanaesterac za OFK Beograd u 86. minutu. Lopta je u ruku pogodila Marija Jurčevića, da bi Aleksandar Paločević bio precizan iz penala za izjednačenje.

No, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer su crno-beli uspeli da prime pogodak u poslednjim sekundama meča. Filip Stojiljković je postigao pogodak za prvi poraz Partizana u prvenstvu ove sezone.

Partizan je tako ostao na samo 11 bodova iz šest mečeva i sada su šesti na tabeli, gde će dočekati naredno kolo u kom se igra "večiti" derbi protiv Crvene zvezde, trenutno vodećeg tima u Superligi sa 19 bodova.

Standings provided by Sofascore

image