Portugalci ne pitaju šta košta - Murinju ponudili mesto selektora

Postoji nekoliko prepreka, ali Žoze Murinjo je postao meta FS Portugalije

Svetsko prvenstvo se bliži kraju, a dok četiri ekipe čekaju mečeve u polufinalu, preostalih 28 reprezentacija je već završilo učešće na turniru u Kataru.

Zbog toga se već dešavaju promene na mestima selektora, a jedna šokantna mogla bi da se dogodi u Portugaliji - fudbalski savez ove zemlje ponudio je posao selektora Žozeu Murinju!

Kako javlja "Gazeta delo sport", Portugalci su spremni da raskinu saradnju sa Fernandom Santošom, nakon što je njegova selekcija ispala u četvrtfinalu od Maroka.

Međutim, postoje dva problema. Prvi je da je posao raskida ugovora sa Santošom komplikovan zbog toga što je potpisan sa firmom čiji vlasnici su on i njegova supruga. Upravo zbog ovog posla vlasti u Portugaliji sumnjaju da je sve bio cilj za izbegavanje plaćanja poreza.

Drugi problem je što je Murinjo trenutno trener Rome. Portugalci su mu navodno ponudili da bi bili zadovoljni i da Murinjo ostane i trener Rome i poziciju selektora obavlja uporedo. Naravno, i italijanski velikan će imati šta da kaže na ovu ponudu, ali "Gazeta" piše da je Murinjo zaintrigiran ponudom.

Za to vreme, mediji u Portugaliji navode da bi dosadašnji selektor mlade reprezentacije Rui Žorž mogao da preuzme Santošovu poziciju.