Sport

Krajinović rekao "zbogom" tenisu: Hvala Novaku, Viktoru, Duciju i svim prijateljima

Sada već bivši teniser obratio se prvi put nakon zvaničnog odlaska u penziju
Krajinović rekao "zbogom" tenisu: Hvala Novaku, Viktoru, Duciju i svim prijateljimaGetty © A.K./ATAImages/ATAImages

Filip Krajinović zahvalio se svim prijateljima, saigračima i trenerima koji su mu pomogli tokom teniske karijere.

Krajinović je na društvenim mrežama objavio da je zvanično rekao "zbogom" tenisu i potom se obratio najvažnijim ljudima koji su bili uz njega.

Filip ima 32 godine i profesionalac je od 2008. godine. Važio je za jednog od najtalentovanijih srpskih igrača svih vremena, zbog čega je u jednom trenutku i veliki Rodžer Federer poslao privatni avion po njega kako bi trenirali zajedno.

"Dragi prijatelji, saigrači i navijači. Rekao sam 'zbogom' jednom prelepom putovanju koje mi je pružilo neverovatne prilike, upoznalo me sa izuzetnim ljudima i darovalo nezaboravna iskustva. Tokom 15 godina profesionalne karijere, doživeo sam trenutke koji će zauvek biti urezani u mom srcu. Put nije uvek bio lak; bilo je poraza i pobeda, ali svaki taj trenutak je oblikovao moju karijeru i učinio me onim što sam danas", napisao je na Instagramu.

"Želim da se zahvalim celom svom timu reprezentacije, timu svojih prijatelja. Bila je velika čast i privilegija stajati rame uz rame sa vama i zajedno braniti boje Srbije. Naučili ste me mnogo toga, bili ste moja druga porodica, ona s kojom sam rastao kao čovek i sportista."

Međutim, nije prikazao ni deo tog talenta na najvišem nivou. Karijeru će završiti bez ijedne titule, sa pet odigranih finala. Najbolji plasman bilo mu je 26. mesto na ATP rang-listi, a na tri od četiri grend slema je stizao do trećeg kola (Australijan open, Rolan Garos i Ju-Es open).

Posebna zahvalnica išla je najboljem svih vremena – Novaku Đokoviću.

"Fernando, juče nisam uspeo da kažem sve što sam želeo zbog naleta emocija. Hvala ti što si verovao u jednog malog Somborca i pomogao mu da pronađe svoj put. Hvala ti na neizmernoj podršci bez koje ne bih bio ovde gde sam danas, i bez koje sigurno ne bih stajao pred vama. Inspiracija si za sve nas, ne samo kao sportista već i kao čovek.. Hvala ti za sve trenutke, kako na terenu, tako i van njega."

Selektor Dejvis kup selekcije Viktor Troicki bio je jedan od onih koji su sarađivali sa Filipom.

Viktore, selektore, hvala ti na poverenju, strpljenju i velikom srcu. Hvala ti što si me prihvatio, i bio uporan da me 'ukrotiš' i što si na taj način postao moj veliki prijatelj i oslonac kroz sve ove godine."

Dušan Lajović mu je jedan od najboljih prijatelja.

"Kume, zajedno smo prošli kroz sve – i dobre i loše trenutke, sve uspone i padove. Privilegovan sam što te imam uz sebe kao prijatelja, i zahvalan na svemu što sam naučio od tebe."

Zahvalio se Krajinović i Saletu Jankoviću i Vladu Kaplareviću, a onda i svim navijačima koji su ga bodrili.

"Dok se pripremam za novo poglavlje svog života, želim da izrazim duboku zahvalnost svima koji su bili deo mog putovanja. Hvala vam što ste me podržavali, bodrili i verovali u mene. Vaša ljubav i podrška su bili moj oslonac u svakom trenutku. Nastaviću napred sa istim duhom borbe i strasti koje sam nosio na terenu", zaključio je Krajinović.

image