Prvi ispit u eliti za prvaka Srbije - Zvezda protiv Benfike počinje nastup u "novoj" Ligi šampiona

Fudbaleri Crvene zvezde počinju nastup u ovogodišnjoj, izmenjenoj Ligi šampiona, a prvi rival prvaku Srbije biće portuglaska Benfika. Meč se igra na stadionu "Rajko Mitić" od 18.45, a tekstualni prenos meča možete pratiti na našem portalu putem bloga uživo

Posle trijumfa u baražu protiv norveškog Bode Glimta, došlo je vreme i za ono pravo - Crvena zvezda protiv Benfike igra prvu utakmicu u "novoj" Ligi šampiona.

Za razliku od prethodnih sezona, Liga šampiona se igra u novom formatu - svaka ekipa u elitnom takmičenju će odigrati po osam mečeva (po četiri kod kuće i na strani), a crveno-beli na startu dočekuju vicešampiona Portugalije.

Crveno-beli su četvrti put deo elitnog takmičenja, ali do sada, osim povremenih blesaka, nisu imali previše uspeha.

U sezoni 2018/19 protivnici su bili Liverpul, Napoli i PSŽ, naredne sezone igrali su protiv Bajerna, Totenhema i Olimpijakosa, dok su prošle godine rivali šampionu Srbije bili Mančester siti, Lajpcig i Jang bojs.

"Ponosan sam, borili smo se za ovo, želeli smo da budemo sa najboljima i velika nam je čast što ćemo ugostiti velike timove. Rekao sam igračima da je najvažnije da uživaju u ovom novom formatu i ponosno predstavljaju klub, grad i Srbiju", rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Vladan Milojević na zvaničnoj konferenciji za medije.

Zvezda se značajno pojačala u odnosu na prethodnu sezonu, a ekipa je pokazala svoj kvalitet u revanšu protiv Bodea, u kojem je nadoknadila minus iz prvog meča i sigurnom igrom stigla do cilja.

Crveno-beli su prvi na tabeli Superlige Srbije, pred "večiti" derbi koji ih očekuje u ponedeljak, dok na drugoj strani Benfika ima mnogo problema na startu nove sezone.

Lisabonski "orlovi" su upisali tri pobede, uz po jedan remi i poraz na startu portugalskog šampionata, pa je Bruno Laž već u uvodnom delu sezone zamenio Nemca Rogera Šmita na mestu glavnog trenera - samo sedam dana pred duel sa Zvezdom.

Kao i Zvezda, i Benfika je nekadašnji šampion Evrope, a titulu su osvajali dve godine zaredom - 1961. i 1962. godine, dok pored toga imaju i pet izgubljenih finala.

Beogradske crveno-bele zaista očekuju veliki izazovi u eliti, ali bi dobar rezultat na startu takmičenja u dobroj meri oblikovao ostatak sezone i ulio značajnu dozu samopouzdanja izabranicima Vladana Milojevića pred iskušenja koja ih očekuju.

Utakmica između Crvene zvezde i Benfike igra se na stadionu "Rajko Mitić", od 18.45, a iz kluba su uputili apel navijačima da na utakmicu dođu na vreme kako bi izbegli gužve koje se očekuju.

Tekstualni prenos meča i kretanje rezultata možete pratiti na našem portalu, putem bloga uživo.