Očekivana odluka OSS - odbojkaši i odbojkašice Srbije ostali bez selektora

Igor Kolaković nije više selektor muške odbojkaške reprezentacije Srbije, dok Đovani Gvideti neće nastaviti da predvodi žensku odbojkašku selekciju Srbije, saopštio je Odbojkaški savez Srbije

Ova odluka doneta je posle sastanka predsedništva OSS kojim je predsedavao predsednik Đula Mešter, a na sastanku je razgovarano o rezultatima i učinku seniorskih reprezentacija Srbije.

Igor Kolaković nije više selektor pošto je izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima.

"Kolaković je kao prvi trener seniora Srbije, u svom drugom mandatu, posle 12 godina izborio plasman na Olimpijske igre i tako ostvario zadati cilj. Po završetku turnira u Parizu i isteku ugovora, Kolaković je izrazio želju da se oprosti od nacionalnog tima smatrajući da posle olimpijskog ciklusa neko sa novim idejama i novom energijom treba da nastavi da radi kao prvi trener reprezentacije", navodi se u saopštenju OSS.

Iz Saveza su poručili da je obavljen razgovor i sa Đovanijem Gvidetijem, prvim trenerom ženske seniorske reprezentacije Srbije, kojem je takođe istekao ugovor sa OSS i dogovoreno je da se saradanja ne nastavi.

Odbojkaši Srbije takmičenje na Olimpijskim igrama u Parizu završili su u grupnoj fazi, dok su odbojkašice učešće okončale u četvrtfinalu.