I Federer zna da Novaka ne smete otpisivati: "Biće favorit na Australijan openu!"

Najbolji teniser svih vremena nije imao sezonu kakvu smo očekivali, ali je ostvario uspeh koji mu je nedostajao u neverovatnoj karijeri

Rodžer Federer, bivši teniser i veliki rival Novaka Đokovića, izjavio je da će srpski as biti među glavnim favoritima na predstojećem Australijan openu, uprkos slabijim rezultatima u poslednje vreme.

Đoković je prvi put posle 2017. godine završio sezonu bez grend slem trofeja, a uspeo je da osvoji samo jednu titulu.

Međutim, ta jedna je i najznačajnija – zlato na Olimpijskim igrama u Parizu, jedina stavka koja mu je nedostajala u besprekornoj karijeri.

Zbog toga, ali i činjenice da je i dalje fizički na vrhunskom nivou, Federer smatra da još ima vatre u Srbinu.

"Mislim da Novak još nije rekao poslednju reč", rekao je Federer novinarima u Berlinu gde boravi zbog Lejver kupa.

"Jedva čekam Australijan open sledeće godine. Mislim da će sigurno biti jedan od favorita uz (Janika) Sinera i (Karlosa) Alkaraza."

Ova godina je bila prva od 2003. godine da Đoković, Federer ili Rafael Nadal nisu bili među osvajačima grend slem titule.

Upravo su Siner i Alkaraz dominirali na najvećim takmičenjima – Italijan je trijumfovao u Melburnu i Njujorku, dok je Španac pehare dizao u Parizu i Londonu.

"Novak je uzeo olimpijsko zlato, to mu je bio glavni cilj. Takođe, odigrao je veoma mali broj turnira, što je normalno kada si stariji. Međutim, ubeđen sam da i dalje može da igra na vrhunskom nivou", zaključio je Federer.

Srpski as, koji je čak 10 puta bio najbolji na Australijan openu, trenutno je četvrti na ATP rang listi, a sledeći turnir na kojem će nastupiti je masters u Šangaju, od 30. septembra do 13. oktobra.