Regragi: Možda sam lud, ali verujem da ćemo u nedelju igrati za titulu

Selektor fudbalske reprezentacije Maroka, Valid Regragi, uveren je da Maroko može postati svetski šampion, uz podršku "najboljih navijača na svetu"

Maroko je već ispisao istoriju kao prva afrička selekcija koja se domogla polufinala Svetskog prvenstva.

Ipak, borbeni Marokanci ne planiraju na tome da se zaustave, a u tome će im pomoći brojni navijači.

Marokanski mediji javljaju da iz te zemlje za glavni grad Katara poleće 30 aviona sa navijačima koji žele da podrže reprezentaciju u istorijskom trenutku.

Štaviše, FS Maroka je podelio 3.500 besplatnih ulaznica svojim navijačima koji su već na licu mesta, sve kako bi protiv Francuske imali što više navijača i što glasniju podršku.

Uostalom, meč protiv Francuza imaće veliki značaj, ne samo za fudbal, jer se radi se o zemlji pod čijom upravom je Maroko bio sve do sredine 50-ih godina prošlog veka.

"Drago mi je što ceo svet sada zna za marokanske navijače. To su 'ludaci' koji vole svoju zemlju, svoje klubove. Zbog podrške koju pružaju, zaslužili su da putuju sa nacionalnim timom, gde god on igrao. Sutra ćemo imati podršku najmanje 20 hiljada navijača, tako da ćemo igrati kao kod kuće, što je važno za nas. Možda sam lud, ali ja verujem da ćemo u nedelju igrati za titulu", izjavio je selektor Maroka, Valid Regragui.

Selekcija Maroka sutra od 20 časova igra protiv Francuske u utakmici polufinala Mundijala u Kataru.